Beavisbg: Илон Мъск с Биткойн профилна картинка в Туитър

Най-богатият човек на планетата добави профилна картинка в Туитър с аниме-момиче, облечено в рокля със знака на Биткойн.

Илон Мъск продължава да разбунва духовете в криптогалактиката. Последният туит на мултимилиардера казва, че за един ден той ще бъде със съответната профилна картинка, за пореден път обвързана с най-голямата криптовалута.

В последните месеци Мъск константно показва заинтересоваността си към Биткойн. Първо той добави хаштага #Bitcoin към своята биография. В последствие чрез неговата компания Тесла, той закупи Биткойн на стойност от 1,5 милиарда долара по тогавашни цени. Ход, който в рамките на 2 седмици му донесе печалба в рамките на няколкостотин милиона долара, при сегашните нива на търговия.

Как да купя Биткойн?

Това не е първият път, когато най-богатия човек на планетата поставя тази снимка в профила си. През октомври 2018-та година обаче това му действие доведе до двоен ефект. Освен разбунването на пазара тогава, той постигна и временна забрана за достъп до акаунта си. Просто тогава от Туитър са преценили, че неговия профил е бил хакнат, за да бъде поставена подобна картинка…

Leave a Reply