Bank of New York Mellon с попечителство над Биткойн и други криптовалути

Bank of New York Mellon (BNY Mellon), най-старата банка в Америка, ще стане попечител на Биткойн и други криптовалути по-късно тази година.

Wall Street Journal съобщи новината в четвъртък като заяви, че банката планира в крайна сметка да третира криптовалутите като всеки друг актив.

„Цифровите активи стават част от масовия поток“, каза Роман Регелман, главен изпълнителен директор по обслужване на активи и ръководител на дигиталното звено в BNY Mellon.

В изявление за пресата BNY Mellon заяви, че нейното ново звено Digital Assets „ще ускори разработването на решения и възможности, за да помогне на клиентите да отговорят на нарастващите и променящи се нужди, свързани с растежа на цифровите активи, включително криптовалутите“.

„Ефективният междуфункционален екип, който ще бъде ръководен от Майк Демиси, ръководител на Advanced Solutions в BNY Mellon, в момента разработва клиентски прототип, който е проектиран да бъде първата в бранша платформа за цифрово съхранение и администриране на традиционни и цифрови активи“, казаха от банката.

След Тесла: Туитър обмисля добавянето на Биткойн към баланса си, казва финансовият директор на компанията

BNY Mellon е най-големият попечител в света, като разполага с активи на стойност над 40 трилиона долара. Влизането на банката в пространството за крипто попечителство допълнително ще легитимира цифровите активи.

BNY Mellon вече работи с крипто стартъпа Bakkt, за да осигури съхранение на цифрови активи или „географски разпределено хранилище“ за защита на частни ключове.

Банковите гиганти JPMorgan и Citi също проучват услуги за крипто попечителство, както The Block съобщи по-рано. Миналата година американският офис на контролера на валутата разреши на националните спестовни банки и федералните спестовни асоциации да предлагат услуги за крипто попечителство на своите клиенти.

Fidelity беше една от първите традиционни финансови институции, които влязоха в пространството за попечителство на крипто. Фирмата предоставя крипто услуги от 2018 г. чрез своята единица Fidelity Digital Assets.

Източник

Leave a Reply