Apple Pay добавя Биткойн плащания чрез BitPay

Apple Pay обяви поддръжка за Биткойн и крипто плащания, интегрирани в системата на BitPay.

Притежателите на BitPay Mastercard вече могат да добавят своите криптовалутни карти като начин на плащане в Apple Pay. Крипто компанията заяви, че Google и Samsung са следващите.

Apple навлиза в крипто плащанията

Apple обедини усилията си с Биткойн процесора за разплащания BitPay.

Наскоро доклад на RBC Capital Market установи, че Apple може значително да увеличи печалбата си, ако започне да поддържа криптовалути в портфейла си. Мултинационалната компания избра BitPay, за да стартира проекта, вместо да го направи самостоятелно.

BitPay е най-големият процесор за криптоплащания, позволяващ на купувачите и доставчиците да изпращат или получават плащания в криптовалута или фиатни пари като алтернатива.

Партньорството ще позволи на Apple да прецени търсенето на крипто плащания сред клиентите си.

Картата BitPay може да бъде финансирана с помощта на Bitcoin, Bitcoin Cash, Ether и четири фиксирани към долара стабилни монети, а именно USDC, GUSD, PAX и BUSD. Предплатената MasterCard карта BitPay към момента се издава само на граждани на САЩ.

Изпълнителният директор на BitPay отбеляза, че Google и Samsung Pay скоро ще добавят поддръжка за BitPay Card. Наскоро MasterCard също заяви, че ще поддържа плащания с криптовалута директно през 2021 г.

Източник

Leave a Reply