В Чили хората се обръщат към $USDT и $USDC, за да се предпазят от инфлацията и девалвацията на песото

Гражданите на Чили, където се намира една от най-стабилните икономики в Латинска Америка през последните няколко десетилетия, се обръщат към стабилните монети, за да се справят с потенциален икономически спад.

Според доклад на CoinDesk чилийците използват популярните стабилни монети като защита срещу инфлацията, която заплашва страната и допринася за глобалната тенденция. В доклада се отбелязва, че местните криптоборси в страната са отбелязали 50% увеличение на трансакциите със стабилни монети през последните три месеца.

Едуардо Перес де Кастро, национален мениджър за Чили в базираната в Латинска Америка криптоборса CryptoMarket, която е домакин на над 200 000 регистрирани потребители в страната, заяви пред CoinDesk, че през второто тримесечие на 2022 г. платформата е отбелязала 50% увеличение на покупките за две от най-често използваните стабилни монети – Tether ($USDT) и USD Coin ($USDC).

Перес де Кастро каза:

„Днес стабилните монети представляват 30 % от общите покупки на потребителите, които най-често избират да купят, ако използват платформата за първи път. „
Джазмин Жоркера, главен оперативен директор на Buda, криптоборса с повече от 500 000 потребители в Чили, Аржентина, Перу и Колумбия, заяви пред Coindesk, че наблюдава „огромна тенденция“ в покупките на стабилни монети като начин клиентите да получат достъп до щатски долари, без да ходят в банки или обменни къщи.

Според доклада годишната инфлация в Чили е нараснала до 12,5% през юни, което е най-високата стойност от 28 години насам.

Източник: https://www.cryptoglobe.com/latest/2022/08/in-chile-people-are-turning-to-usdt-and-usdc-to-hedge-against-inflation-and-peso-devaluation/


Leave a Reply