65 процента от потребителите на PayPal, готови да използват Биткойн за покупки

Близо 20% от потребителите на ПейПал вече са използвали Биткойн за търговия през платформата

Биткойн стана достъпен на потребителите на ПейПал

Според проучване, извършено от Mizuho Securities и публикувано на 1-ви декември, 65% от 346-те милиона активни потребители на ПейПал са готови да използват криптовалута за покупка на стоки от някой от 28-те милиона търговци в системата.

Фактът е удар по недоброжелателите на Биткойн, които не вярват, че криптовалутата може да служи като валидно средство за разплащане.

PayPal

Една пета от потребителите на ПейПал вече са яхнали влака на Биткойн

Още повече, 20% от клиентите на ПейПал вече са опитали новата криптовалутна услуга. Това беше официално оповестено на 21-ви октомври.

Броят на институционалните инвеститори в криптовалута достигна до небето според изпълнителния директор на Рипъл Брад Гарлингхаус

Покупките с Биткойн станаха активни за всички потребители в САЩ на 12-ти октомври. Тогава отпаднаха всички предишни забрани. За потребителите за останалия свят, старта е насрочен за началото на 2021-ва година.

Още една важна клюка от репорта е, че търговците с Биткойн са достигнали 3 пъти по-висока посещаемост.

Огромна полза за ралито на Биткойн

Предлагането на криптовалути в ПейПал сякаш изигра огромна роля за това Биткойн да достигне най-високата си стойност в историята. През последните 24 часа тя дори надмина тези стойности в доста от най-големите борси, включително Койнбейз.

През последния месец водещия крипто-хедж фонд Pantera Capital изчисли, че ПейПал вече прибира 70% от новите изкопани биткойни.

Освен Биткойн, ПейПал предлага търговия с Етериум, Биткойн Кеш и Лайткойн. Подвластниците на Биткойн обаче за момента не генерират същия ентусиазъм в потребителите.

Източник

Leave a Reply