6 Напълно анонимни криптовалути

6 Напълно анонимни криптовалути

Въпреки че Bitcoin първоначално е смятан за изключително анонимен метод на плащане, истината е, че опциите за защита на личния живот, предлагани чрез блокчейна на Bitcoin, дори когато се използват процеси на смесване на монети като CoinJoin, далеч не са съвършени. По-късно бяха създадени много криптовалути, за да решат проблемите с анонимността на Bitcoin, опитвайки се да създадат напълно анонимни криптовалути.

В цялата тази статия ще разгледаме наличните днес криптовалути, които осигуряват максимално ниво на анонимност на потребителите си.

Монеро (XMR):

През изминалата година Монеро се оценява все повече като криптираща валута с високи нива на анонимност, която предлага непроследими транзакции. Монеро XMR е една от криптовалутите, разчитащи на протокола CryptoNote, който носи основни алгоритмични разлики от Bitcoin, с цел да се увеличи блокирането на блокчейна. Въпреки че CryptoNote използва Cryptocurrency блокове, които проследяват всички транзакции и неизразходваните салда, транзакциите не могат да бъдат открити. По този начин нито изпращачът, нито получателят на монетите могат да бъдат разкрити. Точният размер на транзакция на криптираща валута въз основа на протокола CryptoNote не е публично видим; само приблизителната сума на изпълнените транзакции се записва в обществената книга.

monero-on-the-dash-times-com

Анонимността на Монеро е подредена в три основни стратегии:

Пръстен подписи:
Криптографски, пръстеновия подпис е форма на цифров подпис, създаден с помощта на частния ключ на един от членовете на дадена група потребители. Като такъв, е почти невъзможно да се определи членът, чиито лични ключове са били използвани за подписването. Подписването на пръстени дава възможност на продавачите на монети Монеро XMR да се скрият сред другите податели на монети или транзакции.

Стелт адреси:
Стелт адресите са еднократни адреси за плащане, произволно генерирани от продавача на монетите от името на получателя за всяка транзакция с Монеро XMR. Всеки потребител на Monero има само един публично публикуван адрес, който може да използва за получаване на плащания, но всяка от неговите текущи транзакции ще бъде записана в публичната счетоводна книга като получена от уникални адреси, които не могат да бъдат проследени обратно до публикувания адрес на получателя.

RingCT:
RingCT означава Ring Confidential Transactions и представлява подобрение на архитектурата на пръстеновите подписи, използвани с Monero XMR, за да прикрие броя на транзакциите в блок-веригата на Monero. RingCT бе внедрена през мрежата на Monero през януари 2017 г. и стана напълно функционална за всички транзакции на Monero през септември 2017 г.

Можете да опитате да използвате Monero XMR чрез копаене с вашия компютър с помощта на удобен за използване софтуер Minergate.

Zcash (ZEC):

Zcash е нова криптираща валута, която стартира през октомври 2016 г. въз основа на проекта Zerocoin, създаден за подобряване на анонимността на потребителите на Bitcoin. Zcash ZEC сделките се излъчват в публична счетоводна книга, но изпращачът на монети може да избере да прикрие платеца, получателя и сумата на плащането.

Zcashlogo

Протоколът на Zcash използва една от най-добрите опции за анонимност, които днес могат да бъдат предложени чрез криптираща валута. Протоколът нарушава всяка връзка, която може да съществува между адресите на Zcash. Валутата предоставя доказателство за нулево знание, което е много малко по размер и лесно се удостоверява от гледна точка на изчислителните ресурси.

Ако искате да опитате да копаете Zcash (ZEC), опитайте да изтеглите подходящия миньор за GPU от Minergate и започнете да тествате анонимността си. Zcash (ZEC) също е на разположение в лесната за използване система на Minergate.

Bytecoin (BCN):

Bytecoin е първата криптиран валута, която ще бъде създадена на базата на протокола CryptoNote и тя стартира през юли 2012 г. От старта си, Bytecoin BCN се предлага на пазара като криптовалута, която популяризира неприкосновеността на личния живот чрез безпрепятствени транзакции, характеризиращи се с високи нива на анонимност.

bytecoin

Тъй като се основава на протокола CryptoNote, повечето от анонимността на Bytecoin се предоставя от подписите на протокола, които пасивно смесват всички транзактирани монети в мрежата на Bytecoin, като предлагат на всички потребители заглушаване и правдоподобност, когато някой се опитва да ги деанонизира.

Можете да превърнете компютъра в миньор за Bytecoin (BCN) чрез Minergate.

DeepOnion (ONION)

deeponion-trailer

DeepOnion е сравнително нова криптираща валута, която стартира през юли 2017 г. DeepOnion ONION е напълно анонимна криптовалута, която използва мрежата TOR, за да осигури на потребителите максимално ниво на анонимност. Монетите се изпращат и получават през мрежата Tor, и предоставя на потребителите опции за защита на неприкосновеността на личния живот.

DASH:

cryptovaluta-dash-4

DASH е сравнително стара криптираща валута, известна като предлагаща разумни нива на анонимност за своите потребители. Чрез неговата функция „PrivateSend“ монетите се смесват, като се използва усъвършенствана версия на „CoinJoin“, която е една от най-широко използваните концепции за смесване на Bitcoin. Протоколът на Dash въвежда допълнителна функция за свързване, за да увеличи анонимността на потребителите, в допълнение към пасивните опции за смесване на монети.

VERGE (XVG):

DHsbbNUW0AEHwCD

VERGE е една от криптовалутите, стартирани през 2017 г. Тя е децентрализирана, сигурна и анонимна криптираща валута, базирана на алгоритъма за доказателство за работа. Въпреки че VERGE XVG има публична счетоводна книга, която позволява на всеки да вижда подробности за транзакциите, той прикрива IP адресите на потребителите чрез интегрирането както на мрежите I2P, така и на Tor. По този начин нивото на анонимност на VERGE XVG е по-високо от това на DeepOnion, защото използва допълнителен слой сигурност чрез тунелиране и криптиране на I2P.

Така че, това са най-анонимните криптовалути, налични днес. Моля, имайте предвид, че избирането на най-анонимните монети е някак субективно, така че може да е налице друг списък, отразяващ други значителни технически мнения, така че винаги да бъдете отворени към други гледни точки и да направите добре изследванията си, ако се опитвате да намерите най- анонимни криптовалути, в които да инвестирате.

Възползвайте се от лесния и бърз за използване интерфейс на MinerGate и стартирайте още днес.

Leave a Reply