Етериум ще повтори ралито на Биткойн до 20 000$ според Законът на Меткалф

Етериум стана втората основна криптовалута от последния бичи пазар, която подобри стария си рекорд за всички времена. Един икономист обаче твърди, че това е само началото за преследвача на Биткойн, и той скоро ще скочи до 20 000 долара, имитирайки епичния бик от 2017. Ето теорията зад високата ценова цел, надвишаваща 10 пъти текущата цена на токена.

Икономистът оценява дългосрочната стойност на Етериум чрез използване на Закона на Меткалф

Етериум тази седмица постави нов рекорд за всички времена, подобрявайки своя пик от 2017 г. сред многобройни първоначални предложения за монети и широко разпространен FOMO на дребно. Най-високо класираният алткойн достигна $ 1419 в Койнбейз през януари 2018 г. – седмици след като Биткойн постави тогавашния си рекорд от $ 20 000.

И въпреки че през следващите години той падна до 80 долара и едва сега се търгува на това предишно ниво, икономист, търговец и математик вярва, че Етериум в крайна сметка ще последва стъпките на Биткойн до 20 000 долара.

Подценен ли е Етериум, или Полкадот е надценен?

Д. Х. Тейлър основава предположението си на „Закона на Меткалф“ Накратко, законът на Меткалф може да картографира „скоростта на растеж на мрежата“, използвайки „квадрата на броя“ на нейните потребители.

„Използването на интернет, Фейсбук и Биткойн могат да бъдат картографирани, използвайки закона на Меткалф, включително ценовите движения на Биткойн“, продължава обобщението.

Използвайки Закона на Меткалф, авторът твърди, че Етериум ще повтори „това, което направи Биткойн“ и ще достигне до 20 000 долара за ETH.

bitcoin ethereum
Етериум следва стъпките на Биткойн доста последователно досега | Източник: ETHUSD в TradingView.com

Повторение на метеоричния скок на Биткойн или открита надцененост?

Повишение от $ 1400 за ETH до над $ 20 000 може да звучи неправдоподобно, но това е само 1400% печалба от текущите цени. От май 2017 г. до януари 2018 г. алткойна направи нещо подобно, като увеличи стойността си четири пъти.

Изглежда авторът на доклада вярва, че законът на Меткалф трябва да постави цената за Етер на повече от 20 000 долара, следвайки „метеоричното покачване“ на Биткойн през 2017 г.

Други известни икономисти обаче, като Клод Ерб от Националното бюро за икономически изследвания в Кеймбридж, Масачузетс, са използвали модела, за да ограничат максималната цена на Биткойн само на 73 000 долара за BTC. Ако това е таванът на Биткойн, тогава целта от 20 000 долара за Етериум не е толкова реалистична.

Ниво 2 на Етериум – бета теста започва

Проблемът с прилагането от Ерб на закона на Меткалф е, че той неправилно разчита на общото предлагане на BTC като общия брой „потребители“. Това предполага, че стойността на Етериум може да се повиши повече от тази на Биткойн въз основа на общия брой токени, но криптовалутите са далеч по-децентрализирани. Професорът по финанси в Университета в Дюк няма достатъчно дълбоко разбиране за основната технология.

Тейлър, авторът с голямата цел за ETH, отчита технологичната справедливост и въз основа на нея очаква Етериум да изпревари Биткойн и в крайна сметка да има повторно изпълнение на ралито на криптовалутата от 2017 г.

Източник

Leave a Reply