25% от инвеститорите в Обединеното кралство биха спечелили 1 милион британски лири, ако бяха влезли ол-ин в BTC през 2020 г.

Ново проучване установи, че една четвърт от инвеститорите във Великобритания вероятно е трябвало да заложат на Биткойн през 2020 г.

Ново проучване на британския мозъчен тръст Parliament Street разкри, че 25% от британските инвеститори смятат, че биха спечелили 1 милион британски лири или повече (1,39 милиона долара) печалба, ако бяха инвестирали цялото си богатство в биткойни в началото на 2020 година.

Проучването „The Great Cryptocurrency Report“ анкетира 2000 британски инвеститори за тяхното доверие в криптовалутите и общите им инвестиционни планове за 2021 година.

Анкетата установи, че 29% от анкетираните са били насърчавани да инвестират от огромната възвръщаемост, генерирана през последния бичи пазар, при който цените на биткойните достигнаха 56 000 долара, или 40 000 паунда.

Но от другата страна изследването установи, че 31% няма да инвестират в криптовалута, защото вярват, че вече са „изпуснали кораба“.

Синът на Питър Шиф премества 100% от портфолиото си в Биткойн

Инвеститорите разкриха своите прогнози за цените в проучването, като 31% прогнозират, че очакват цената на биткойните да достигне 50 000 британски лири или 69 000 щатски долара тази година, което е 23% увеличение спрямо текущите цени. Докато по-малък брой имат по-възходяща гледна точка, като 18% се съгласяват, че очакват Биткойн да достигне над 100 000 британски лири през 2021 година.

Това все пак бледнее в сравнение с неотдавнашната прогноза на Джеси Пауъл, че Биткойн ще достигне 1 милион долара през следващото десетилетие. Пауъл каза на Bloomberg, че ако Биткойн успее да замени цялата световна валута:

„Това по същество означава, че общата пазарната капитализация на долара и еврото – всичко това в комбинация е това, което Биткойн може да струва.“

Докато нагласите на някои британски инвеститори се променят към криптовалутата, повече от половината от анкетираните все още нямат интерес да навлязат на пазара скоро. Анкетата разкрива, че 55% от анкетираните въобще не планират да инвестират в крипто през тази година. В допълнение, 52% изразиха, че са по-склонни да инвестират на фондовия пазар и традиционни активи като златото.

Тези резултати са подкрепени от друга анкета, базирана в Обединеното кралство, публикувана през февруари, в която са проучени 6070 британски жители над 18 години и е установено, че 57% нямат желание да инвестират в криптовалута.

Източник

Leave a Reply