80% от колумбийците искат да инвестират в криптовалута

Поразителните 86,5% от колумбийците са запознати с понятието криптовалута, а 80% имат желание да инвестират в нея.

Платформата за продажба на биткойни – Paxful, разкри резултатите от своето най-ново проучване, проведено в партньорство с Toluna Insights.

50% от младoто колумбийско население е инвестирало в криптовалута

Изследването още разкри, че най-малко 50% от анкетираните на възраст между 25 и 40 години са вече инвестирали или поне проявили интерес към закупуването на криптовалути като Bitcoin (79%), Bytecoin (>5%) или Ether (ЕТ) (<3%). 

Малко над 32% от анкетиранитe са извършвали криптовалутни транзакции. Почти 59% са заявили, че според тях криптовалутите ще набират все по-голяма популярност. В своя анализ, Paxful отбеляза, че:

„Увеличеното използване на дигитални валути вероятно се дължи на младото поколение, което е винаги нащрек за нови опции, които не само да позволяват 24-часов достъп до техните финансови активи, но същевременно и да им дават свободата да извършват международни транзакции онлайн по най-лесния начин.

Четете още: Латинска Америка: Негативни икономически фактори засилват интереса към криптовалутите

Близо 86 % са заявили, че смятат, че е необходимо криптовалутите да подлежат на регулация в Колумбия. Междувременно, цели 91 % са съгласни, че криптовалутите са бъдещето на световната търговия.

Независимо от тези впечатляващи положителни резултати, едва малко под 20% от анкетираните са отговорили, че в момента биха използвали криптовалута като финансова алтернатива. 

В светлината на продължителната политическа нестабилност в съседна Венецуела, това лято Колумбия отбеляза положителен миграционен прираст. Интересно е, че за последните няколко месеца търговският обем на биткойни в двете страни отбелязва значителен ръст.

Още резултати:

От проучване, проведено през пролетта на 2019 г. стана ясно, че 11% от американците притежават биткойни, като тенденцията е притежателите им да са на възраст между 18 и 34 години. Въпреки това, 89 % от гражданите на САЩ, независимо от тяхната възраст, са наясно какво е криптовалута.

Четете още: Instanz, новият пазар на криптовалути на Латинска Америка

Според по-скорошно проучване, проведено това лято отново в САЩ, идеята за криптовалутите като дългосрочна инвестиция се радва на до три пъти повече популярност сред младото поколение, отколкото сред гражданите на възраст между 35 и 59 години.

През юни проучване, проведено с общо 13,434 участника от 22 страни, разкри, че 19 % от хората от цял свят са купували криптовалути, а само 10% са заявили, че не са наясно как точно функционират криптовалутите.

Източник

Leave a Reply