Ubisoft планира да използва Блокчейн технологията на Етериум

Въз основа на доклад на френския онлайн вестник Les Échos, компанията за разработка на видео игри Ubisoft търси да внедри Блокчейн технология в бъдеща версия на игрите си.

Въпреки че спецификата на технологията остава да бъде изяснена, изглежда, че Ubisoft ще се стреми да обвърже елементите в играта с непроменливите символи (NFTs), които съществуват извън самата игра. На теория това би могло да означава, че артикулите могат да се пренасят от игра в игра и потенциално да се търгуват на външни борси – за разлика от заключените артефакти, принуждаващи за покупки в играта.

Както се твърди, работата е „в напреднал стадий“, но не са споменати повече подробности за това в коя игра ще бъде представена технологията или когато можем да очакваме да я видим.

ubisoft

Ще използва ли Watch Dogs Legion Блокчейн технология?

Базирайки се на предстоящия график за пускане на игрите на Ubisoft, Watch Dogs Legion изглежда се откроява като очевидния избор за технологията. Поставяйки се в близко бъдеще в Лондон – в страна, където криптовалутите са узурпирали британския паунд, Legion Watch Dogs може да се възползва много от колекционерските предмети, базирани на Блокчейн, и да се свърже перфектно с разказа за играта.

Въпреки това, с няколко серии AAA, разработени от компанията, включително Assassin’s Creed, Far Cry и дори Rainbow Six – и, потенциално, нови IP-та съхранявани в тайна – остава да се види къде ще се използва технологията.

Четете още: Всички новини за Блокчейн технологиите

Първоначалният доклад твърди, че Ubisoft вероятно ще използва своята технология Блокчейн в нов IP, за да не наруши вече установените му свойства.

watch dogs ubisoft

Ubisoft може да използва Блокчейн технологията на Етериум

Ubisoft все още не е споменал официално коя програма ще бъде използвана. Вътрешен източник от компанията намекна, че компанията ще използва Блокчейн технологията на Етериум (ETH) – същата блокова верига, използвана от няколко крипто колекционни игри като CryptoKitties и всички предстоящи заглавия на Ecomi.

Четете още: Всичко за Етериум

Ако слуховете са верни, това ще бъде първият път, когато такава система се изпълнява от студио за игра на ААА. Въпреки че Ubisoft не е особено известен с иновациите си, тъй като много от новите му издания не успяват да впечатлят, това може да е началото на нещо голямо в индустрията – с Ubisoft начело.

Източник

One Reply to “Ubisoft планира да използва Блокчейн технологията на Етериум”

Leave a Reply