На банките струва по-малко да партнират с Рипъл, отколкото да създават свои собствени криптовалути

Основателят на едноименното списание Дейвид Гохщайн, туитна през втората половина на май, че Рипъл (XRP) е готова да поеме глобалната финансова система. Компанията е изградила удобна и достъпна инфраструктура, която избягва необходимостта банките да изграждат свои собствени Блокчейн системи , което отнема много време и е скъпо. Гохщайн пише, че просто на банките струва по-малко да партнират с Рипъл и XRP, отколкото да изградят собствена криптовалута.

Гохштайн подчерта, че е по-лесно за банките просто да приемат нещо, което е „тествано и доказано да работи“.

В действителност, Рипъл се рекламира като заместител на SWIFT, настоящата система, която е въведена за международни трансфери. Главният изпълнителен директор на Рипъл, Брад Гарлингхаус, разговаря с вътрешни лица от финансовия свят, включително управляващия директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард, за това как Рипъл може да се разглежда като SWIFT 2.0.

Четете още: Експерт: Биткойн е алтернатива, американския долар е балон

Гохщайн също споменава едно важно нещо за създадените финансови институции, които са се събудили с пристигането на дигитални активи, а именно, че те няма да изчезнат, а по-скоро да се развият, за да се впишат в нов вид икономика. И за да изберат лесното, банките са готови да си партнират с Рипъл.

И наистина, така Рипъл вижда себе си, Като еволюция в начина, по който хората могат да прехвърлят средства в световен мащаб. Като същевременно все още е в състояние да свърже старото и новото.

Източник

One Reply to “На банките струва по-малко да партнират с Рипъл, отколкото да създават свои собствени криптовалути”

Leave a Reply