Най-добра криптовалута за копаене през 2019 г.

В момента добивът на криптовалути е за дългосрочно инвестиране. Разберете каква криптовалута трябва да инвестирате, за да генерирате голяма възвръщаемост на инвестициите си. U.Today разгледа всички възможни варианти, включително и малко известни монети, които са подходящи за добива с процесори. Като се има предвид колко непредсказуем е пазарът на криптовалута, няма да изключим, че една от тези монети би могла да стане следващата Биткойн. Ето и анализ за това коя криптовалута за копаене е подходяща да разгледате.

Запознайте се с Койнбейз тук

Двойният удар от падащите цени и непрекъснато нарастващата трудност при добива беше пълен нокаут за копачите на Биткойн. U.Today определя дали трябва да се придържате към добива на Биткойн през 2019 г. и какви други алткоини биха могли да бъдат добър вариант през следващата година.

Избор на нова криптовалута за копаене

Поради спада на добива на криптовалута, е доста трудно да се намери нова монета за копаене, като се има предвид, че ценовите прогнози на пазара се променят почти всеки ден. Ако искате да изберете нова криптовалута за копаене, трябва да извършите задълбочен фундаментален анализ (технологията зад монетата, екипа на разработчиците и т.н.). Съставихме списъка с най-важните фактори, които трябва да вземете под внимание при разработването на нови монети:

  • трудност при добива;
  • последните колебания на цените;
  • прогнози за цените;
  • пазарна капитализация;
  • броя на случаите на употреба;
  • фона на разработчиците;
  • присъствие в социалните медии.

Междувременно, това са някои от „червените знамена“, които най-вероятно искате да избегнете при избора на нова монета:

  • монетата има ICO;
  • проектът продава главната си верига;
  • предварително закупуване на монети;
  • „Копирани и поставени“ монети, подобни на Ravecoin, които не носят нищо ново за масата.

Уверете се, че добивът е печеливш

След като вземете монетата, която отговаря на всички гореспоменати параметри, трябва да се уверите, че провеждането на вашата минна операция ще доведе до генериране на печалба (доста предизвикателно нещо, което трябва да се направи, като се има предвид настоящото състояние на криптовалутите). Има много фактори, които трябва да вземете под внимание, като разходи за електроенергия, трудности при добива и т.н. Няма да изброим всички тези точки, тъй като има много сложни калкулатори за добив.

Making sure the mining is profitable

Друг важен момент, който трябва да имате предвид, е, че тези параметри постоянно се променят. Това по същество прави минната индустрия толкова непредсказуема. Пример за това е минният гигант Bitmain, който наскоро уволни половината от служителите си след тонове хипотези около предстоящото си публично предлагане на акции, което вече се оформя като голяма неефективност.

O.G. валути през 2019 г.

Да започнем с основната O.G. валута – Биткойн, която се превърна в многомилиарден бизнес. През декември тази година копаенето на BTC претърпя спад с 15%, тъй като по-малките миньори, напуснаха масово Блокчейна на Биткойн, след като големите експерти се провалиха в своите прогнози. В средата на крипто-маршрута, миньорите от Биткойн все още успяха да наберат впечатляващи 4,7 млрд. долара, но въпросът е, че големите минни стопанства са основно отговорни, докато отделните копачи остават встрани.

Четете още: Щатският долар е загубил 99.99% от стойността си спрямо Биткойн

Масовото напускане на миньорите, последвано от спада на трудността, улеснява навлизането на нови миньори на пазара. Нещо повече, неотдавна беше изчислено, че добивът на Биткойн е още 50 по-печеливш от добиването на една от своите итерации – „минерализираният“ Bitcoin SV на Крег Райт.

Същото се отнася и за друга основна валута – Етериум, която беше изправена пред мечи прогнози през цялата 2018 година. Миньорите, които могат да се възползват от ниските цени на електроенергията, все още остават в бизнеса, тъй като трудностите при добива продължават да намаляват. Тъй като Етериум е твърде утвърдена, може да изберете и Етериум Класик, чиято трудност при добива намаля напоследък.

Положително е, че миньорите на Биткойн успяха да спечелят 305 млн. долара през април поради неочаквано рали в цената (30% увеличение в сравнение с предходния месец). За отбелязване е, че таксите за транзакции на Биткойн също са нараснали с 250% през април, като са добавили $ 14 млн. към джобовете на миньорите.

Запознайте се с Койнбейз тук

Както се съобщава от U.Today, Китай в момента обмисля забрана на Биткойн добива поради въздействието му върху околната среда. Въпреки, че подобен обратен завой все още е невероятен, Китай издърпва връзката с местната минна промишленост и може да се превърне в истински чейнджър за Биткойн, тъй като ще изкара една трета от миньорите от пазара.

Monero и ZCash: най-добрите монети за поверителност

Понастоящем Монеро е 13-та по големина валута по пазарна капитализация. Водещата монета за неприкосновеност на личния живот е особено привлекателна криптовалута за копаене, като се има предвид нейната устойчивост на ASIC. Това по същество означава, че можете да изкарате Монеро, без да купувате скъп хардуер, като по този начин нарушите монопола на Bitmain, който вече може да се изправи пред сериозни проблеми според експертните прогнози. Bitmain измисли специален миньор за Монеро, но екипът на разработчиците го задуши с вилица, която направи ASIC добива неефективен.

Четете още: България залага на Биткойн, притежава над 200 000 BTC в резерв

Разбира се, доходността на добива на монетите се забави поради крипто-маршрута, но евтините цени на видеокартата, комбинирани с ниска електроенергия, все още са добра комбинация за добив на Монеро през 2019 година, особено след появилите се напоследък положителни ценови прогнози.

Освен това, можете да помислите и за извличането на друга монета за неприкосновеност на личния живот – ZCash. Тя е отговорна за повече от 90% от всички минни изпитания на Equihash, макар че скорошният скок на курса беше напразно положение за миньори, които бяха готови за различни прогнози. Още през юли ZCash направи заглавията на новините заради забележителната си доходност от добив: надмина Биткойн с 400%.

На 24 април хешрейтът на Zcash достигна своя връх от 4 GigaHash/s, който бележи 42% увеличение от началото на 2019 година. Въпреки това миньорите ще следят за тази монета поради предстоящото разполовяване, което ще се случи през 2020 година.

Grin е още една монета, базирана на PoW, която трябва да бъде взета предвид за добива на процесори. Неговите разработчици също са избрали съпротивлението на ASIC, което ще бъде постигнато с помощта на разклонение, която ще се прави на всеки шест месеца.

Horizen (ZEN)

Според whattomine.com, Horizen (по-рано известен като ZenCash преди ребранда) остава Equihash-базираната валута с най-високо ниво на награди. През 2019 г. той все още е една от най-добрите валути, които да копаете с видеокарта.

Имайте предвид, че Horizen все още е в ранните си дни, а вече са изплатили 5,3 млн. монети на миньори. Би било нелепо да се очакват значителни печалби от добив в настоящия мечия пазар, но проектът може да вдигне известна пара в бъдеще въпреки някои мрачни ценови прогнози. Въпреки това, Horizen е един добър избор при търсене на подходящата криптовалута за копаене.

Запознайте се с Койнбейз тук

Лайткойн (LTC)

Лайткойн е още един блокчейн старец, който съществува от 2011 година. Той е добър вариант за тези, които искат да изберат вече установена валута, вместо да купуват монети с малко или никакъв фон.

LTC се откроява поради по-бързите потвърждения на транзакциите (времето за генериране на блокове е ограничено до десет минути) и по-ефективно решение за съхранение.

Четете още: Китай вдига забраната за Биткойн? Случайната обмяна е легална според адвокат

Един бърз поглед към r/litecoinmining ще ви каже, че общността е в минорно настроение. Хората копаят само за отопление на къщата или просто запазване на хобито си. Неотдавнашната ни прогноза на цените показва, че Лайткойн в момента следва бичия път, след като през април стана свидетел на стабилни ценови печалби. Нещо повече, разполовяването на Лайткойн, което е предвидено за 6 август, се очаква да бъде основен катализатор за растежа на монетите.

Биткойн Голд (BTG)

Биткойн Голд е разклонение на Биткойн, създадено специално за добив с видеокарти. Освен нарушаването на хегемонията, създадена от супер мощни миньори на ASIC, Биткойн Голд също е незначително по-безопасна монета, тъй като миньорите не трябва да разчитат на хардуера, който е специално предназначен да изкопава тази монета. Следователно, миньорите на BTG няма да се налага да изхвърлят Antminer, ако криптовалутата им отговори на най-песимистичните прогнози за цените, тъй като лесно могат да поставят ботнета си на нещо друго.

Как да максимизирате печалбите си?

Изброихме някои от най-конвенционалните (и доста неконвенционални) избори, но е доста трудно да изберем една конкретна монета, когато има повече от 2000 опции на масата. Следователно, има смисъл да се хвърлят няколко монети едновременно (до всички основни валути, подлежащи на изхвърляне), за да се хеджират срещу потенциални загуби. Това не е част от инвестиционния съвет, но замяната на валути е обективно добър вариант на силно нестабилния пазар, където ценовите прогнози се променят много бързо.

Най-добрите монети за добив с процесори

Да, чухте го правилно – добивът с процесори все още е нещо през 2019 г. (подобно на първите дни на Биткойн, когато дори най-смелите ценови прогнози не можеха да предвидят цената му в днешно време). Разбира се, не очаквайте да направите един долар (или дори един цент) със стария си лаптоп. Въпреки това, в името на събирането на монети, чиято цена би могла да излезе един ден, можете да помислите за извличане на следните крипто-валути, ориентирани към CPU:

  • Nimiq;
  • Нерва;
  • Pascal;
  • Uplexa;
  • Blur.

Можете постоянно да следите новите монети с помощта на уебсайта newcpucoins.com. Една от най-добрите стратегии, които можете да изберете, е да изкопаете монета, която в общи линии не струва нищо, след като правите задълбочени проучвания на проекта и екипа. Пазарът на криптовалута все още е много ранен и има голяма вероятност стойността на една нова монета да бъде взривена в бъдеще (просто се уверете, че не ги продавате преждевременно).

Трябва ли да копаем крипто през 2019?

През последните няколко години добивът на криптовалути се превърна в предприятие на индустриално ниво. Това означава, че дните, когато някой може да направи бързи долари с криптодобив, са почти изчерпани въпреки някои прогнози за завръщането на магията за добив. През първата половина на 2018 г. цените на криптовалутите започнаха да падат и много миньори бяха принудени да излязат от бизнеса.

Четете още: Биткойн може да се справи „наистина, наистина добре“ при финансова криза

С правилния подход, минното дело все още може да бъде печелившо, но това вече не е бърза, а богатата на печалба схема, а маржът на рентабилността е много по-нисък. Дори ако повечето бичи ценови прогнози се сбъднат, очаквайте повече супер мощни ASIC миньори да се появят на пазара.

В края на краищата, все още можете да изкопаете 1 BTC във Венецуела, само срещу 531 долара заради изключително ниските си цени за електричество. Въпреки това, не се изкушавайте да опаковате багажа си в този „крипто-рай“, тъй като местната власт не е особено гостоприемна за миньорите, а някои дори отиват в затвора. Съществува и друг вариант: Иран, където добивът на петрол все още печели от субсидираната от държавата енергия.

Източник

Запознайте се с Койнбейз тук

Leave a Reply