1.4 милиарда китайци ще използват криптовалута след 20 години, казва експерт

Доналд Тапскот, изпълнителен председател на изследователския институт по Блокчейн, и синът му Алекс Тапскот, съавтор на книгата „Революцията на блокчейн“, бяха интервюирани в Блумбърг, където говориха по различни теми.

В интервюто Тапскот казва, че някои от строгите решения на Китай относно крипто-свързаните дейности са ненужни, и че държавите ще започнат да прилагат някаква форма на цифрова валута.

Наистина не е необходимо да се прави това [за забрана на борсите и копаенето], защото след 20 години няма да използваме биткойн в Китай. Китайските хора ще използват RMB, само RMB ще стане криптовалута. Централната банка на Китай ще я превърне в цифрова валута.

Тапскот се изказа положително за децентрализираните борси, които не се контролират от нито един отделен субект и като такива са по-трудни за спиране. На въпроса дали ще има проблем в Китай, където правителството е стриктно против крипто-свързаните дейности, Тапскот каза, че криптовалутите могат да навлязат в страната, въпреки че забраната за обмен и добив би била пречка.

Китай гледа към блокчейн технологията, която смята за важна за модернизирането на своята икономика. Въпреки това, страната е резервирана към дейности като копаенето, което е популярно в Китай, като се имат предвид по-евтините цени на електрическата енергия. Технологията се популяризира и по държавни телевизионни канали, подкрепени от сайтове като например Алибаба.

Източник

One Reply to “1.4 милиарда китайци ще използват криптовалута след 20 години, казва експерт”

Leave a Reply