Човекът с Биткойн пиците можеше днес да има 800 милиона долара

„60 Минути“, едно от най-популярните телевизионни предавания в Америка, чиито водещ е Андерсън Купър, наскоро излъчи криптовалутно-ориентирания епизод, наречен „Дивото препускане на Биткойн“. Той включва интервю с биткойнския евангелист Чарли Шрем, индустриални експерти и Разбира се, Ласло Ханиеч, който е известен в крипто-средите като „Човекът с Биткойн пиците“.

Най-лошата инвестиция на всички времена?

Ханиеч беше абсолютният акцент на епизода. Смята се, че той прави първата покупка в реалния свят с помощта на Биткойн. През 2010 г. той плаща 10 000 BTC за две пици на „Папа Джон“.

Четете още: Биткойн е с повече търсения в Гугъл от „Доналд Тръмп“

Това историческо събитие обаче е засенчено от факта, че тези две пици са стрували 800 милиона долара. Това е може би една от най-лошите инвестиции от всички времена, но Ханиеч смята, че не би било здравословно за него да се съсредоточи върху загубеното си състояние.

Андерсън Купър: Има ли вечери, в които се събуждаш, облян в студена пот, и… ти си мислиш… – Можех да имам 800 милиона долара, ако не бях купил тези пици?

Ласло Ханиеч (Човекът с Биткойн пиците): Да мисля така наистина не би било добро за мен.

Разпространение на думата

Търсенията на Биткойн в Гугъл достигнаха своя 13-месечен връх преди епизода, което показва наличието на интерес у широката общественост. Някои очакват, че това ще доведе до увеличение на цената, тъй като много потенциални инвеститори ще разберат за криптото, докато други твърдят, че CBS просто ще разпространява FUD за Биткойн.

Четете още: Криптото завзема света, казва шефът на ShapeShift

Като се има предвид това, изглежда, че епизодът е имал много малко влияние върху цената на Биткойн. По време на писането на статията, крипто царят се търгува на $ 8,015.23 с незначително увеличение от 1.43% през последните 24 часа, според данните на CoinMarketCap. „Крипто кралят“ бързо се възстанови, след като поевтиня с повече от 20% на 17 май и изрисува целия пазар в червено.

Източник

Leave a Reply