Цената на Тезос се възстановява след обявяването на DAO

Обявяването на проекта Децентрализирани Автономни Организации (DAO) изглежда, че е виновно за повишението на цената.

Тезос (XTZ) изглежда оглавява възстановяването на пазара на криптовалути, след като екип от разработчици обяви, че потребителите скоро ще могат да създават DAO на блокчейна.

Тезос се разширява, за да отговори на нуждите на пазара

През последните 24 часа пазарната стойност на Тезос е спаднала с повече от 20%. XTZ се срина от най-високите 2,90 долара до най-ниските 2,30 долара, генерирайки почти 1,80 милиона долара загуба.

Докато цените се сринаха, броят на споменаванията, свързани с XTZ, в различни социални мрежи скочи рязко. LunarCRUSH регистрира над 5,37 милиона социални ангажимента, което е увеличение от 157%.

Tezos Social Engagement by LunarCRUSH
Социална ангажираност на Тезос от LunarCRUSH

Положителното настроение изглежда свързано с наскоро обявения проект Homebase, който ще позволи на всеки да създаде децентрализирани автономни организации (DAO) в блокчейна на Тезос. DAO позволяват на участниците да създават, гласуват и финансират предложения – функция, която вече се вижда в няколко други блокчейна.

Новината беше приветствана от криптовалутната общност и послужи като катализатор за възстановяването на XTZ.

Тезос се възстановява незабавно

Скокът в ангажираността за Тезос в социалните медии изглежда насърчи участниците на пазара да се възползват от ценовото спадане, като купуват XTZ токени с отстъпка. Значителното нарастване на натиска за покупка позволи на XTZ да възстанови всички понесени загуби, като повиши пазарната си стойност с повече от 33%.

От техническа гледна точка Тезос отскочи от средната линия на тенденция към низходящ паралелен канал, който се формира в рамките на дневната графика от края на април 2020 г.

Как да купя Биткойн?

Всеки път, когато XTZ се издигне до горната граница на тази техническа формация оттогава, той се отхвърля и връща към средния или долния ръб на шаблона. От този момент нататък тя има тенденция към отскок, в съответствие с характеристиките на паралелен канал.

По-нататъшното увеличение на търсенето на Тезос около текущите ценови нива може да му позволи най-накрая да пробие горната линия на канала. Чрез пресичането на тази значителна бариера на съпротива шансовете за още 39% повишение към предишния рекорд на XTZ от 4,50 долара ще се увеличат.

Tezos US dollar price chart
XTZ / USD на TradingView

Заслужава да се отбележи, че възходящата перспектива ще се осъществи само ако Тезос превърне съпротивата от $ 3,20 в подкрепа. Ако не го направи, това може да доведе до отказ, който изпраща цената на криптовалутата да тества отново средната линия на тренда на канала на 2,20 долара.

Източник

Leave a Reply