Цената на Биткойн: 3 катализатора, които обуславят следващото огромно рали на крипто пазара

Том Лий казва, че има три основни катализатора, които да вкарат цената на биткойн в бичи пазар. | Снимка: Shutterstock

От CCN: Игнорирайте, че Тетер-индуцираната цена на Биткойн се продава. Защо? Защото Том Лий от Fundstrat Global Advisors казва, че крипто-пролетта е настъпила.

Говорейки със CNBC, подкрепящия биткойн анализатор разкри, че собственият анализ на Fundstrat показва, че водещата криптовалута е започнала да нахлува в бичи пазар.

С две думи: подгответе се цената на Биткойн продължи да лети нагоре.

Ето защо Биткойн (BTC) изпревари повечето алткоини

Според Том Лий три фактора се събират, за да потвърдят оптимистичната перспектива на Биткойн.

  1. Запълненият блокчейн
    Първият знак е свързан с транзакционните обеми блокчейн веригата. Лий отбеляза, че те най-накрая се оказват положителни на годишна база в края на януари.
  2. Техническите показатели на цената на Биткойн крещят за покачване
    Ключовият показател, BTC/USD се носи над 200-дневната си пълзяща средна, което е друг силно положителен знак. Лий каза:

„Биткойн премина над 200-дневната си плъзгаща средна на 1 април. Това е сериозен технически показател, който да се вземе под внимание. Биткойн не беше надвишил 200-дневния си период повече от 13 месеца. „

  1. 3. Обемите на търговия на криптовалутите нарастват
    Накрая, Лий каза, че неговата фирма проучва извънборсовите брокери, за да научи за всички промени в тяхната крипто-търговска дейност. Те са важни, защото показват как институционалните инвеститори търгуват с крипто, каза той.

Генерално брокерите виждат увеличение от 60% до 70% в нивата на активност. Това включва броя на клиентите и размера на търговията на клиент. И за двете Лий описва увеличенията като „наистина излитащи”.

Криптовалутите летят, Биткойн отвя съпротивата при $5,500

„Основите се подобряват, техническите показатели се подобряват и сега има реална активност от по същество от криптографските Ходлъри.“

Криптовалутите получават признание

Лий признава, че приемането на криптовалутите – ключов и основен показател – все още не е влязло в сила в САЩ, централата на световния финансов сектор.

Въпреки това в страни като Венецуела и Турция, където оценките на местната валута са занижени, използването на криптовалутите нараства. Обезценяването на местните валути „е причинило скок на обема по веригата“, каза Лий.

„Наистина е важно това да се случи в САЩ, защото там има наистина добре изградена финансова система. Трябва да се има предвид, че в момента криптовалутите и сделките с тях се сключват на 70% извън САЩ. „

Хората в тези страни просто казват: „Виж, не вярвам в местната валута“, обясни Лий. По този начин двете страни съставляват около 30% от увеличението на верижната дейност.

Другите топ крипто активи изостават в надпреварата с Биткойн, но това не притеснява хората от Fundstrat. Лий обясни, че алткоините обикновено следват покачването на Биткойн. Търговците често вземат печалбите си и спекулират с по-променливи монети.

Източник

2 Replies to “Цената на Биткойн: 3 катализатора, които обуславят следващото огромно рали на крипто пазара

Leave a Reply