Цената на Биткойна повтаря кривата от 2017 година: Анализ на JP Morgan

Екипът на JP Morgan анализира текущия ценови модел на Биткойн и установи, че той повтаря кривата, която BTC направи в края на 2017 г.

Блумбърг съобщава, че в петък анализаторите на JP Morgan, сред които и Николаос Панигиртзоглу, са показали на клиентите си, че цената на Биткойн в момента повтаря кривата от 2017 г.. Тогава това движение първо доведе до масивен ръст до над 19 000 долара и след това направи колапса на пазара.

JP Morgan анализира това, което според него е балон и измама

Анализът показва, че основната крипто-монета е надвишила своята „вътрешна стойност“. По този начин тя повтаря увеличението от преди две години. Тогава цената на Биткойн скочи до най-високото си ниво от над $ 19,000.

Четете още: Том Лий: Завръщането на Биткойн до $ 8,000 потвърждава края на крипто зимата

Тези заключения бяха постигнати, след като аналитичният екип на JP Morgan третира Биткойн като стока и изчислява производствените му разходи. Вземат се предвид изчислителната мощност, разходите за сметките за електричество и ефективността на хардуера. Те написаха:

През последните няколко дни действителната цена рязко се движеше над пределните разходи. Това отклонение между действителните и присъщите стойности носи някои отгласи на по-високия скок в края на 2017 г. и по това време това отклонение беше решено най-вече чрез намаляване на действителните цени. „

Още през декември 2017 г. цената на Биткойн бързо успя да пробие нивото от $ 19,000 и след това внезапно спадна, оставайки на дъното до април тази година, когато успя да се фиксира около ниво от $ 8,000.

Биткойн е на ръба на „следващия параболичен цикъл“

Друг експерт наскоро сподели мнението си за Блумбърг казвайки, че Биткойн може да е в началото на следващия си параболичен цикъл. Това са думите на главния анализатор от eToro, Мати Грийнспан.

Четете още: Човекът с Биткойн пиците можеше днес да има 800 милиона долара

Заедно с него много други експерти смятат, че Биткойн е в началото на огромния си ценови скок, включително Макс Кейзер, Марк Мобиус, Джон МакАфий с прогнозата си за цената на BTC от $ 1 млрд. и други.

Източник

Leave a Reply