Точка за Биткойн: Професионални спортисти искат да им се плаща в BTC

Нова точка за Биткойн

Двама американски футболисти се превърнаха в поредните професионални спортисти, които искат да получат своите договори в Биткойн.

Криптообщността в Туитър се разпали, когато съоснователят на Morgan Creek Digital Антъни “Pomp” Помплино разкри, че защитникът на NFL Мат Баркли е помолил два от предишните си отбора да му платят в Биткоини.

Двата отбора – Сан Франциско и Синсинати Бенгалс отказаха исканията му.

Няма информация дали настоящият му отбор, „Бъфало Билс“, е изпълнил искането му.

Четете още: Какво е Биткойн – обяснение като за петгодишно дете

Друг играч от НФЛ – Ръсел Окунг също се присъедини към Баркли.

Окунг, нападател на „Лос Анджелис Чарджърс“, показа ясно как иска да си получи парите. Той написа в Туитър краткото „Платете ми в Биткойн“ само преди няколко дни.

Търсенето в Туитър емисиите на двамата мъже разкрива история на прокриптови коментари.

Много интерес от спортистите

Баркли и Окунг не са сами в увлечението си към криптовалутите. Редица спортисти скочиха в крипто-екосистемата през последните няколко години.

Запознайте се с Койнбейз тук

Бъдещият участник в залата на славата и настоящ корнърбек на Сан Франциско Ричард Шърман също е запален по криптовалутата.

Шърман приема криптовалутни плащания за стоки на своя уебсайт и е също така говорител на криптообмена COBINHOOD.

Канадският скиор Тед-Ян Блоумен подписа сделка за спонсорство миналата година с ONG Social и CEEK VR, която се изплаща в брой и криптовалута.

Четете още: Цената на Биткойна повтаря кривата от 2017 година: Анализ на JP Morgan

Блоумен спечели злато в мъжката надпревара на 10 000 м среброто на 5000 м на зимните олимпийски игри 2018 в Пхенчхан, Южна Корея.

Сделката отбеляза първото спонсорство в криптовалута за спортист.

Джеймс Родригес, халф на германския футболен клуб Байерн Мюнхен, стартира собствената си криптовалута, JR10, през юни миналата година.

Монетата е продадена за 12 секунди по време на предварителното му пускане, като е спечелила $ 500,000 (AU $ 723,325).

JR10 стартира на платформата SelfSell, но платформата мълчи в социалните медии в продължение на няколко месеца.

Но не всеки обича крипто

Въпреки нарастващия интерес на спортистите към криптовалутите, опитът на всички не е положителен.

Пенсионираният играч на НФЛ Дарън Макфадън видя как възможностите му за печалба с биткойн се изпаряват поради измамните действия на бившия му бизнес мениджър.

Запознайте се с Койнбейз тук

Макфадън инвестира 3 милиона долара в Биткойн предприятие, когато криптовалутата се търгуваше само за $ 800.

Когато в края на 2017 г. цената достигна максимума си от почти $ 20 000, Макфадън отиде да провери инвестициите си. Тогава той установява, че неговият бизнес мениджър е използвал парите, за да финансира своя обилен начин на живот.

Ако Макфадън беше изтеглил парите по време на лудостта в средата на декември 2017, неговата инвестиция от 3 милиона долара би му спечелила около 237 милиона долара.

Четете още: Човекът с Биткойн пиците можеше днес да има 800 милиона долара

Пенсионираният професионален бейзболен играч Хосе Кансеко е друг пример за спортист, чиято любовна афера с Биткойн се изпари.

През 2016 г. и голяма част от 2017 г. Кансеко се яви като познавач на Биткойн, отнасяйки се до края на четвъртото тримесечие на 2017 г. като „края на началото“ за криптографията и прогнозиране на „Биткойн на $ 10k до Нова Година“.

Към декември 2017 г. Кансеко необяснимо смени вижданията си, твърдейки, че „Биткойне математически структуриран, така че много хора губят пари и малка група ще направи състояние.“

Негативната гледна точка на Кансеко за Биткойн изглежда продължава да се засилва. През февруари той бе забелязан погрешно, предупреждавайки последователите си в Туитър, че „има същата структура като всяка пирамидална схема, но се контролира от един човек“.

Източник

One Reply to “Точка за Биткойн: Професионални спортисти искат да им се плаща в BTC”

Leave a Reply