С избирането на Йелън, Министерството на финансите дава ход на спряното правило за крипто мониторинг

Министерството на финансите удължи периода за коментари за изискванията към личните портфейли с още 60 дни.

Скандалното предложение на Министерството на финансите на Съединените щати да изисква информация за крипто трансферите от борси към портфейли, които се хостват сами, отново е в ход.

На съобщение от вторник от мрежата за борба с финансовите престъпления (FinCEN) заинтересованите страни ще разполагат с още 60 дни, за да отговорят на предложението. Макар и значително подобрение спрямо 15-дневния период за коментари на първоначалното предложение, за съжаление на крипто индустрията не изглежда, че действителните условия на предложението са се променили заедно с администрацията.

Новината идва след назначението на Джанет Йелън за секретар на Министерството на финансите снощи. Малко след встъпването си в длъжност президентът Джо Байдън разпореди замразяване на всички норми за вземане на решения от агенции, управлявани от назначени лица – включително Министерството на финансите.

Избраната от Байдън за министър на финансите казва, че САЩ трябва да насърчават законното използване на Биткойн и крипто

FinCEN първоначално обяви предложението точно преди Коледа с ненормално съкратен период за коментари, за да може окончателното правило да излезе преди Доналд Тръмп да напусне поста. Говореше се, че това е инициатива директно от самия министър на финансите на Тръмп Стивън Мнучин.

Крипто общността реагира с възмущение, подавайки достатъчно коментари и използвайки достатъчно политически натиск, за да накара Министерството на финансите на Мнучин да удължи периода на коментар, като на практика предаде предложението на своя наследник. Някои се надяваха, че Йелън, която Байдън номинира за свой министър на финансите през ноември 2020 г., ще бъде по-малко антагонистична спрямо крипто.

Остава да видим какво ще се случи, след като Министерството на финансите получи нова порция от коментари, но връщането към това правило в първия официален ден на Йелен на работа не е повод за оптимизъм. Заинтересованите страни могат да изпращат коментари до FinCEN тук.

Източник

Leave a Reply