Руската полиция арестува предполагаем създател на голяма крипто-пирамидална схема от Казахстан

Полицията в Русия арестува предполагаем създател на крипто-пирамидална схема от Казахстан. За него е издадена международна заповед за арест. Това обяви руското министерство на вътрешните работи (МВР) официално на 28 май.

Съобщава се, че неназованият задържан е обвинен в измама на инвеститорите. Той е използвал крипто схема, която обещава висока възвращаемост от крипто инвестициите, включващи група престъпници.

Четете още: Синът на президента на Южна Африка носи чорапи с Биткойн при встъпването му в длъжност

МВР съобщи най-малко 300 случая на измами, за които се твърди, че са свързани с пирамидалната схема, като един от инвеститорите е загубил около 14 милиона казахстански тенге (36 700 долара) в полза на престъпниците.

Според доклада нарушителят е избягал от Казахстан в началото на 2019 г. и оттогава е обявен за издирван от Интерпол. След като е бил арестуван от руската полиция, предполагаемият престъпник призна, че незаконно е прекосил границата с Русия на кон.

В момента властите решават въпроса за криминалната екстрадиция в Казахстан, съобщава МВР.

Large Scale Crypto Scams

Наскоро Cointelegraph съобщи, че Комисията по ценни книжа и борси на Съединените щати инициира съдебно производство срещу жител на Калифорния за предполагаемата операция на многомилионна крипто-пирамидална схема.

По-рано през май, бразилската полиция арестува десет души, заподозрени в експлоатация на криптовалутна пирамидална схема на стойност 210 милиона долара.

Източник

Запознайте се с Койнбейз тук

Leave a Reply