Приключенията на Биткойн през 2017

Приключенията на Биткойн през 2017

Драмата, която съпътства Приключенията на Биткойн през 2017 година, може да бъде описана като радост, тъга или нервност. Bitcoin затваря 2017 с цена от над 15 000 долара! Тя се умножава по 15 от първоначалната цена от $ 997.69 през януари. Този исторически момент ще бъде обсъждан от много поколения в бъдеще. Обърнахме се назад, за да разберем какво се случи с Bitcoin през 2017 г.

Януари

bitcoinprice03.01

Цената Bitcoin достигна до $ 1000, а пазарната капитализация надхвърля 16 милиарда долара за първи път от 3 години на 3 януари 2017 г.

Медиите и пресата насочват погледа си върху този нов свят на криптовалутите. Новините за Bitcoin и потенциалния експоненциален растеж започват да се разпространяват.

Появяват се много прогнози и редица проблеми, като например скалируемост, бъдещето на копаенето, SegWit и много други. Всички тези въпроси ще бъдат поставени на масата през март, когато „Консенсус 2017“ ще се проведе в Ню Йорк.

Ще се спука ли балона Биткойн? По-скоро не!

Февруари

Месецът започна с добра новина – LocalBitcoins увеличава операциите си в САЩ, Китай и Европа. Някои държави в Африка и Латинска Америка са изправени пред икономически проблеми, които доведоха до обезценяване на местните валути. Хората започнаха да търсят възможности да спестят парите си. Такива ситуации са импулс за широкото разпространение на информация за бизнеса. Започна да става ясно, че криптовалутата е чудесно средство за съхраняване на спестяванията. По това време, броят на услугите, които приемат Bitcoin като начин на плащане невероятно нарасна.

1487873331_Capture
Блокчейнът стана интересен за предприемачите. Фирми като Hitachi включват Blockchain в маркетинговите си инструменти.
Февруари беше сравнително тих месец, но интересът към Биткойн се повиши.

Март

Правителството на Китай започва кампания срещу Bitcoin, опитвайки се да го регулира във всичките си части. Bitcoin започва да пада до $ 100, началото на тежестта, ICO увеличаване на интереса за тези, които искат да купят евтини „проекти“, но също така увеличава измами на ICO с Ponzi Схема.

Списък на всички криптовалути

Май

Беше месец на „споразумения“ с консенсуса от 2017 г., който се състоя в Ню Йорк, който се стреми да съгласува Bitcoin актуализациите чрез общи споразумения.
Списъкът на присъстващите включваше стотици ръководители на индустрии, политически лидери и финансови мениджъри и ръководители на корпоративни технологии (VP / Directors / MD и по-горе), включително:

Blockchain Capital, CME Ventures, Compound VC, Airbitz, Alpha Point, ANX International, Applied Blockchain Solutions, B2C2, BigchainDB, Bitcoin.com, BitGo, BitNovo, Blockchain, Blockstack, Blockseer, Blockstream, Bloq, Brave , Chain, Civic, Coinbase, Elliptic, Domus Tower, Hypatia Technologies, Hyperledger, Kraken, Ledger, Linux Foundation, Monax, Netki, Never Stop Marketing, OB1, PokitDok, Red Hat Clothing, Ripple, RSK Labs, SeedWise.Capital, ShapeShift, Simplex, Symbiont, The Sun Exchange, Tradeblock, Unocoin, ViewFin, WaveCrest, Xapo, и много други…

Bitcoin_Logo_XL_721_420_80_s_c1

Август

На 1 август светът навлезе в паника след обявяването на Bitcoin Hard Fork, много инвеститори започват да продават и предизвикват серия от спекулации, които възпламениха икономическите новини.

Истината е, че след 1 август Bitcoin се раздели на две валути, Bitcoin и Bitcoin Cash, тази нова валута предлага по-голям блок и по-добри комисионни за техните транзакции. Отне около още един месец, за да потвърди активирането на Hard Fork и стартира нов близнак на Bitcoin.

Добрата новина е, че всички онези, които държат своите Bitcoins по време на Hard Fork, са постигнали точна сума на Bitcoin Cash.

След това беше само въпрос на месеци за BCH или BCC, както е описано от някои хора, да стане третата най-важна валута според CoinMarketCap.

Какво очакваме на крипто пазарите през 2018 г.

Септември

Септември 2017 г. ще бъде запомнен като един от най-трудните месеци на Bitcoin, който изпита драстично падане след няколко важни новини за всеки, който е инвестирал пари в криптовалути.
Главният изпълнителен директор на JPMorgan Chase & Co. Джейми Димон каза, че ще застреля всички служители, които търгуват с Bitcoin, защото са „глупави“.
Криптурността „няма да свърши добре“, каза той на конференция на инвеститорите в Ню Йорк във вторник, предвиждайки, че в крайна сметка ще се взриви. „Това е измама“ и „по-лоши от лалетата от Холандия“. След като една от най-важните банки направи противоречив коментар, Китай продължава да „страни“ от правителството, регулиращо ICO.
Китайското правителство обяви извънредни мерки за регулирането на икономиките на ICO и крипто-паричната икономика, съобщава китайската финансова информационна агенция Yicai.
Новинарските емисии са наводнени от лоши новини. Започна първия голям спад на Bitcoin, спекулациите са силни и засягат всички криптовалути.

Новината за забраната насърчи много компании от ICO да намерят начин да върнат парите на инвеститорите, за да избегнат проблеми с правителството. Много ICO бяха отменени.

Съобщението цитира източници, близки до лицата, вземащи финансови решения в рамките на правителството, които посочиха, че забраната е само началото на драмата и че се очакват нови по-строги правила, отчасти за възстановяване на юана в нейния влошен спад.

Късно ли е да започна да копая?

Октомври

Друг Hard Fork за Bitcoin в блок 491,407, този път Bitcoin Gold се роди, с предложение за връщане на добива до дома. Идеята е да децентрализира копаенето, което днес е доминирано от големи компании с много скъпо оборудване.DQwn_ElV4AE2CZJ

Екипът зад Hard Fork изглежда относително малка група, главен изпълнителен директор на LightningAsic в Хонконг Джак Ляо.

Алтернативата обещава да използва Bitcoin, но в домашното GPU оборудване. Приемането на BTG генерира бързо приемане, големи компании като Freewallet, Coinomi и MinerGate приемат тези нови политики и подобрения.

Ноември

Ноемврийски дъжд за SegWit2x и следващата стъпка на Bitcoin актуализацията. Това е втора част от споразумението в Ню Йорк, постигнато на 23 май 2017 г. Тази актуализация означава увеличаване на блока Bitcoin до два MB. SegWit коригира някои грешки и осигури фон за следващите подобрения. Въпреки това, той не реши проблема с малките блокове. В миналото един MB можеше да е достатъчен, за да отговори на нуждите на потребителите, но в днешно време количеството данни е твърде голямо. Тя оказва голямо влияние върху процента на потвърждение на транзакциите и вътрешните лихвени проценти. И кой харесва високи такси и има търпение за чакане за потвърждение на блок?

Много от главните поддръжници на SegWit2x, включително главният изпълнителен директор на ShapeShift Ерик Воорхес, основателят на Битман Jihan Wu, главният изпълнителен директор на Xapo Wences Casares, главният изпълнителен директор на Blockchain Питър Смит и водещият разработчик SegWit2x, Джеф Гарзик, официално обявиха официалното обявяване на пенсионирането си от подкрепата на SegWit2x Hard Fork.

Когато люлката на SegWit2x приключи и подкрепата за решението бе изоставена от разработчика и водещите компании, цената на Bitcoin се увеличи с повече от 9%. Следователно е очевидно, че общността е предвидила разделение на веригата, което няма да се случи в средата на ноември и разчита на средносрочното представяне на Bitcoin.

Как да инсталирате хардуер за ефективен добив с MinerGate

Кой спечели със SegWit2x?

Очакванията на друг Хард Форк със SegWith2x бяха толкова големи, че инвестицията в Bitcoin нарасна, защото в Hard Forks на Bitcoin Cash и Bitcoin Gold получавате същата сума, която сте съхранили в портфейла си.

Segwit2x използва активирането на BIP 9. Това означава, че промяната на правилото се определя от процента на миньорите, изпълняващи новия код. Миньорите имаха голям интерес към него, защото увеличиха рентабилността.

Но в демократичния свят на криптовалутите ъпгрейдът не беше одобрен от общността. Всички, които инвестираха в Биткойн, скочиха до по-стабилни алтернативни криптовалути като Bitcoin Cash и Monero, което предизвика цената.

Ноември рекорд Bitcoin: $ 2,382.51 USD

Декември

В началото на този месец, bitcoin се превърна в една от най-дискутираните теми в света. Всеки експерт се опита да разбере и обясни непрекъснато нарастващия процент. По този начин, на 15 декември, bitcoin наруши историческия максимален размер. След такъв значителен момент последва сериозна корекция за повече от 30%. Пазарът се поддаде на паниката и хората масово отидоха на борсите, за да продадат активите си възможно най-скоро. Към днешна дата ситуацията се стабилизира.

Всеки крипто ентусиаст очаква напред и чака нещо ново и специално през 2018 г. Много експерти прогнозират нови записи и актуализации за мрежата bitcoin. И така, да видим какво ще се случи!

Leave a Reply