Може ли повишаването на трудността на Биткойн да вдигне цената му до $55,000?

Може ли повишаването на трудността на Биткойн да вдигне цената му до $55,000?

Предстоящото намаляване на блоковете за награда наполовина на Bitcoin през 2020 г., може да се окаже събитието, което избутва монетата до нови върхове. Според един криптичен колич, то може да доведе цената на биткойн до $55,000.

След крипто-валутния бум от 2017 г. и срива от 2018 г., експертите и анализаторите от индустрията се сблъскаха с прогнози за катализатора за следващия устойчив бичи пазар (със смесен успех).

Заявете своя риг за криптовалути сега

Според PlanB, събитието за намаляване на блоковете, което ще се случи през май 2020 г., има потенциал да доведе цената на биткойн до 55 000 долара. Изследователят цитира модел за оценка на недостига и обяснява, че е моделирал бъдещата оценка на биткойна чрез съотношение между запасите и потоците (SF).

Понастоящем, средно, блокове се намират на всеки 10 минути с награда от 12.5 BTC. Това означава, че всеки ден се пускат в обращение 1800 нови биткоини на стойност 9 милиона долара при цена от 5000 долара на монета.

На всеки четири години настъпва разполовяване, което намалява възнаграждението наполовина, като най-новото такова планира да намали възнаграждението от 12,5 BTC на 6,25 BTC. Този процес е бил целенасочено вграден в Bitcoin, за да се запази инфлацията на криптовалутата, като се създава недостиг около актива.

Блоковото намаление на възнагражденията на Bitcoin може да доведе до „параболично изпълнение“

Оценката, използвана за прогнозата на биткойн на анализатора, разглежда наличните „над земята“ или в обръщение, наличност на различни активи спрямо новата доставка (инфлация). Според доклада, биткойнът е „много оскъден“ актив по отношение на съотношението на запасите и потоците.

5-звезден хотел в швейцарските Алпи е първият луксозен хотел, който приема биткойн

Докладът установи, че Bitcoin в момента има SF 25, което означава, че ще са необходими 25 години от производството, за да достигне текущата циркулираща доставка на Bitcoin от 17,5 милиона монети. Въпреки това, тъй като доставките на биткойн са фиксирани на 21 милиона, остават само 3,5 милиона БТК, които да бъдат добити. През 2022 г. се очаква SF  на Bitcoin да достигне 50, което е много по-близо до златото.

Това поставя биткойн в категорията парични стоки, заедно със среброто и златото. Златото в момента е с най-висок SF на 62, а среброто е второ с SF от 22.

Потенциални последствия върху цената на биткойна

Целта на установяването на тези суми е да се посочи, че съществува линейна връзка между SF и пазарната оценка на актива. Следователно анализаторът твърди, че събитието с разполовяването несъмнено ще увеличи коефициента на SF, като пазарната капитализация на биткойн ще достигне до 1 трилион долара до 2022 година.

Такава висока пазарна капитализация би означавало, че един Bitcoin би струвал около 55 000 долара, според доклада. И докато прогнозираната цена може да изглежда висока в сравнение със сегашната й стойност, според анализатора тя би била в съответствие с пазарните тенденции.

В доклада се отбелязва, че средствата, необходими за пазарна капитализация от 1 трилион долара, ще дойдат от различни източници, включително злато и сребро, милиардери, които се хранят срещу количествено облекчаване, а институционалните инвеститори, които искат да преминат към актив, който е “най-добрият в последните 10 години. “

Освен това, страни с рестриктивни правителства като Венецуела и Иран, както и страни с отрицателни лихвени проценти като Япония, също ще бъдат отговорни за част от прогнозираните пари да се изсипят в Bitcoin, се казва в доклада.

Биткоин, който понастоящем е на първо място по пазарна капитализация, е нараснал с 4.19% през последните 24 часа. БТК има пазарна капитализация от $87.49B с 24-часов обем от $20.97B.

Източник

One Reply to “Може ли повишаването на трудността на Биткойн да вдигне цената му до $55,000?”

Leave a Reply