Плащайте глобите си за пътнотранспортни произшествия или ще конфискуваме криптовалутата ви – пилотният проект на полицията в Южна Корея предоставя на служителите нови правомощия


Южнокорейската полиция получи експериментални нови правомощия, които ѝ позволяват да конфискува криптовалути от хора, които отказват да плащат глоби – и вече е взела токени от гражданин, който не е платил глоба за пътнотранспортно произшествие.

Според Joongboo Ilbo Националната полицейска агенция провежда пилотен проект за изземване на криптоактиви в полицейското управление на град Гунпо, провинция Кьонги. В рамките на проекта на полицейските служители е наредено да разследват дали лица с неплатени глоби на стойност над 763 000 щатски долара притежават токени на местни криптоборси.

Ако полицаите установят, че случаят е такъв, те имат право да замразяват портфейли и да получават заповеди, които им позволяват да конфискуват монети.

Ако пилотният проект се окаже успешен, той би могъл да отвори вратата за потенциално национално внедряване в полицейските участъци в цялата страна.

И поне един човек вече е видял как крипто портфейлите му се свиват в резултат на пилотния проект. Медията съобщава, че служителите са открили, че едно лице, базирано в града, е имало монети на стойност над 38 000 USD в портфейли за обмен – но не е успяло да плати глоби за пътнотранспортни нарушения на стойност под 2 000 USD.

Служителите са пристъпили към „изземване и събиране“ на жетоните от портфейлите – въпреки че не разкриват дали са ги ликвидирали. Като алтернатива те могат да изберат да продадат конфискуваните монети на търг – или може би да ги НАПРАВЯТ!

Източник: https://cryptonews.com/news/pay-traffic-fines-or-well-confiscate-crypto-s-korean-police-pilot-grants-officers-new-powers.htm

Leave a Reply