Нов скок до луната за Биткойн според Гугъл

Глобалният интерес към онлайн търсенето на Биткойн нараства постепенно от началото на годината. Но сега, когато Биткойн достигна поредни нови висоти тази година, данните на Google Trends предполагат, че новата фаза на „скок до луната за Биткойн“ може да бъде очакван скоро.

Биткойн вече направи обратен завой още през май, когато достигна най-високите си нива на търсене в Гугъл от февруари 2018 г. Тогава започна дългогодишният му спад. До юни, най-популярната в света криптовалута беше станала по-популярна от президента Тръмп и Кардашианците. Някои казват, че тази популярност е това, което е накарало Гугъл да промени алгоритъма на търсачката си. Това пък накара медийни сайтове за криптовалути като CCN.com да обявят затварянето си (оказа се, че това е по-скоро блъф).

Четете още: Рипъл тръгва за метеоричен възход от над 100 пъти, прогнозира популярен търговец

Но сега, същият CCN.com казва, че с интерес към Биткойн от 12 (от възможни 100), нивото на интерес от купувачите на дребно днес е далеч от 100-те точки, постигнати през 2017 г. Репортажи за невероятния пробег на Биткойн по целия свят, подтикна тогава хората към FOMO и отчаяно да купуват своя дял от монетите.

Последващият спад, доведе до отчаяние сред масите и рязък спад в интереса.

Коментарите на Grayscale също подкрепиха тази теория, че инвеститорите на дребно все още са вън от играта:

“Институционалните инвеститори съставят най-голям процент от общите участници през първата четвърт на годината – 73%. Същият е и процента за последните 12 месеца. Както споменахме в предишни доклади, много институционални инвеститори смятат текущия момент за подходящ, за да влязат в света на цифровите активи. „

Да не забравяме, че многото инвеститори на дребно вдигнаха цената по време на последния бичи пазар. Те могат да го направят за Биткойн отново този път … веднага след като най-накрая решат, че времето е правилно.

Източник

One Reply to “Нов скок до луната за Биткойн според Гугъл”

Leave a Reply