В Китай обявиха ЕОС, Трон и Етериум за първите три криптовалути

Китайският Център за развитие на информацията и промишлеността (CCID), който работи под ръководството на Министерството на промишлеността и информационните технологии (водено от Си-Жинпинг), направи последната си публикация за Индекса за глобална обществена блокчейн технология. Интересна е класацията на първите три криптовалути.

Индексът класифицира около 35 Крипто проекта, основани на три фактора, включително основни технологии, приложимост и креативност. Според него ЕОС си осигурява първата позиция като най-добра криптовалута, следвана от Джъстин Сън начело на Трон (TRX) и Етериум (ETH).

Четете още: Етериум е много над Биткойн, според Майк Новограц

По отношение на основната технология, ЕОС отбеляза впечатляващите 103.7 точки. Това го прави единствената криптовалута, която пресича границата от 100 точки. Той получава 20,2 и 24,7 точки за приложимост и творчество.

Най-шокиращият аспект е позицията на Биткойн. Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация не само, че не е сред първите три криптовалути, но дори не се класира в топ 10. BTC е на 12-то място след китайски проекти като НЕО, Небулас, Онтология и др. Много крипто експерти смятат, че резултатите са предубедени.

Трон е на второ място с базова технологична оценка от 95.6 и оценка за приложимост от 24.3. Той има най-ниската оценка за креативност от 24.1 сред първите три.

Третата класирана криптовалута е Етериум. Въпреки че е на трето място в класацията, Етериум е с най-нисък базов технически рейтинг. Нейният резултат от 76.6 е по-нисък от този на сравнително по-малките монети като Стийм и Онтология.

Четете още: Френският гигант SocGen избра Етериум за своя експеримент с цифрови пари

Забележително е, че трите най-добри проекта са интелигентни платформи, базирани на договори. ЕОС и Трон придобиха Dapp поради проблемите на Етериум . Това може да бъде правдоподобно обяснение за по-високото им класиране. Има и други фактори като децентрализация и приемане от разработчиците, където Етериум очевидно превъзхожда ЕОС и Трон.

Други големи криптовалути като Рипъл (XRP), Биткойн Кеш (BCH) и Лайткойн (LTC) бяха класирани съответно на 17-то място. 29-то и 33-то място.

Източник

One Reply to “В Китай обявиха ЕОС, Трон и Етериум за първите три криптовалути”

Leave a Reply