Биткойнът е зелена батерия за разхищение на електроенергия

Биткойн превръща отработената енергия в различен вид батерия за по-устойчиво бъдеще. Батерията на човешкото време, усилия и изобретателност – парите.

Това е редакционно мнение на Мики Кос, възпитаник на Уест Пойнт, завършил икономика. Прекарва четири години в пехотата, преди да премине във финансовия корпус.

В предишна статия обсъдих енергийните системи, базирани на вероятности, как те могат да окажат отрицателно въздействие върху мрежата и как биткойн помага за решаването на някои от проблемите, свързани с вятърната и слънчевата енергия.

В тази статия бих искал да разгледам най-неприятната критика, която чувам постоянно: Биткойн е загуба на енергия.

КАКВО ДРУГО ЩЕ ПРАВИТЕ С НЕЯ?

Факт е, че биткойн не използва толкова много енергия. Големите мозъци от Харвард смятат, че мрежата на Биткойн консумира само около 0,55% от световното производство на електроенергия. За сравнение, изчислява се, че 6-10% от производството на електроенергия се губи само за пренос и разпределение.

Ако биткойнът използваше на порядък повече енергия, това все още нямаше да е проблем. Това, което повечето хора не разбират, е, че ако не използвате енергия, я губите, така че какво, по дяволите, ще правите с нея?

Действителни батерии? Късмет с това. Калифорния планира да постигне въглеродно неутрални цели чрез широко използване на батерии в промишлен мащаб. Този план е в пряко противоречие с нейните собствени цели, тъй като изисква добив на милиони тонове суровини за производството на посочените батерии. Освен това целта позволява те да захранват само около един милион жилища за четири часа. За да постигнат целта си, ще е необходим капацитет на батериите, който надхвърля пет пъти сегашния световен капацитет. Това са много батерии.

Факт е, че в момента не съществува добър начин за съхраняване на огромното количество енергия, което се използва всеки ден. Това е така, докато не се появи биткойн и добивът на биткойни.

БИТКОЙН Е БАТЕРИЯТА

Производството на енергия е скъп и сложен бизнес. Производителите на енергия трябва да поддържат достатъчен капацитет, за да обслужват не само най-енергоемките дни от годината, но и достатъчен капацитет, за да позволят очаквания растеж на населението в дългосрочен план. Това означава, че през повечето дни повечето дружества работят значително под капацитета си.

Добивът на биткойни позволява на доставчиците на електроенергия да монетизират целия си неизползван капацитет, като пускат в мрежата само електроенергията, която е необходима за задоволяване на търсенето в даден ден. Това позволява на компаниите да забавят или спрат темпото на увеличаване на тарифите. То помага на компаниите да помогнат на тези, които най-малко могат да си позволят по-големи сметки за енергия.

На компаниите дори не им се налага да държат биткойни. Пазарът е ликвиден; като добиват и незабавно продават монетите, те могат да постигнат целите си по отношение на приходите, да подпомогнат сигурността на мрежата и да помогнат на хората с по-ниски доходи да закърпят месечните си бюджети. Това дори допринася за по-широкото разпределение на добитите монети, тъй като големите добивни компании вече няма да бъдат компании за добив с единствена цел или де факто биткойн ETF.

С повече парични средства в балансите операторите на мрежи могат да влагат и повече средства за поддръжка и развитие, което прави мрежата по-устойчива и, смея да твърдя, устойчива за бъдещите поколения.

Така че за тези, които казват, че биткойнът използва много енергия, на кого му пука? Той използва много по-малко от това, което губим всеки ден. Аз казвам, че те трябва да спрат да хабят енергия и пари, като оставят капацитета си без работа. Преобразувайте енергията в друг вид батерии за по-устойчиво бъдеще. Батерията на човешкото време, усилия и изобретателност: парите.

Като използваме добива на биткойни като гъба за излишния и неизползван капацитет, можем да помогнем на тези, които най-много се нуждаят от него, и да спомогнем за бъдещето на изобилна и надеждна електроенергия за всички.

Това е гостуваща публикация на Мики Кос. Изразените мнения са изцяло негови и не отразяват непременно тези на BTC Inc. Или Bitcoin Magazine.

Източник:  https://bitcoinmagazine.com/culture/bitcoin-is-a-green-energy-battery

Leave a Reply