Японски градове, покосени от биткойн имейли търсещи експлозиви

Полицията разследва редица изпратени по имейл заплахи от бомби с крипто откуп в няколко японски града – с престъпници, заплашващи да унищожат кметствата и да продължават да убиват, освен ако не им бъдат платени различни суми в биткойн (BTC).

Според доклад на Kyodo News и публикуван от Chunichi Shimbun, заплахите са съсредоточени върху публични органи в региона на Канто. Регионът обхваща района на Токио и седем по-малки околни префектури с многолюдни сателитни градове.

Властите в Кашима, префектура Ибараки, Сано на префектура Точиги, Казо и Каваго на префектура Сайтама и град Кашива и Кимицу в префектура Чиба- всички те съобщиха, че са получавали заплахи по имейл, въпреки че съдържанието на всяка поща изглежда различно във всеки частен случай.

Подателите заплашват по различен начин да „бомбардират сгради на кметствата“ или да изпращат въоръжени с оръжия лица, за да „започнат да стрелят на посоки“ в обществените сгради, освен ако суми от около BTC 30 не бъдат изпратени на адресите на портфейла, които те предоставят.

Престъпниците определят различни срокове, включително конкретни часове на 25 и 26 август

Новинарско издание съобщава, че местните правителства на въпросните градове са отговорили с мерки, включително временно затваряне на държавната служба и ограничения на достъпа до сгради.

Заплахите излизат наяве малко по-малко от месец след подобна заложена бомба на остров Хокайдо, като престъпниците твърдят, че са поставили взривно устройство в женската тоалетна в кметството на Нумата.

Англоезична схема за крипто откупи с бомбени заплахи предизвика широко разпространени смущения през декември 2018 г.

Източник : https://cryptonews.com/news/japanese-cities-disrupted-by-bitcoin-seeking-bomb-threat-ema-7520.htm

Leave a Reply