Японският банков гигант Shinsei предлага 60 долара в XRP или BTC, за да привлече нови клиенти

Японският банков гигант Shinsei Bank стартира нова програма за възнаграждаване на клиенти с талони за обмен на криптовалута за откриване на сметка или създаване на срочен депозит в йени в банката.

В прессъобщение, публикувано на 10 август, Shinsei отбеляза, че е избрала да управлява наградите в Ripple (XRP) или Bitcoin (BTC) в партньорство със SBI VC Trade.

Според банката новите и съществуващите клиенти могат да спечелят до 8000 японски йени (60 долара) на стойност XRP или Bitcoin за извършване на предвидените услуги, като кампанията ще продължи от 10 август до 31 октомври 2022 г.

Съгласно плана новите потребители ще бъдат възнаградени при откриване на сметка, а настоящите клиенти ще могат да бъдат възнаградени с купони за криптообмен. Клиентите, избрани чрез лотарийна система, ще се нуждаят от сметка в SBI VC, за да използват купоните.

„Кампания за подарък с билети за обмен на криптовалута на стойност до 8000 йени за всички клиенти, които откриват нова сметка и извършват предписани транзакции“, заяви банката.

Забележително е, че това е първият случай, в който съоръжението избира да предлага крипто награди за своята програма, която се изпълнява от години.

Струва си да се отбележи, че заемодателят избра XRP, въпреки че компанията-майка на токена Ripple е въвлечена в съдебна битка с Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

Въпреки това Ripple си е създал репутация в Япония и цяла Азия, тъй като се стреми да използва своята технология за трансгранични плащания. Например, при разширяването на дейността на Ripple в Азия компанията си партнира с японския финансов гигант SBI Holdings.

Освен това включването на XRP в програмата за награди идва, след като Ripple разкри, че се очаква повече финансови институции да включат криптовалути в услугите си. Както се съобщава от Finbold, Ripple отбеляза, че около 76% от световните финансови институции възнамеряват да използват криптовалути през следващите три години.

Включването обаче ще се основава на резултатите от регулаторните рамки. Като цяло финансовите институции се ръководят от предимствата на криптовалутите.

Източник: https://finbold.com/japanese-banking-giant-shinsei-to-offer-60-in-xrp-or-btc-for-new-customers/

Leave a Reply