Южнокорейската полиция разследва кой е споделил крипто данъчния законопроек

Полицията в Сейджонг разследва кой е пуснал подробности за крипто данъчния законопроек на правителството преди официалното му обявяване.

Южнокорейската полиция започна разследване на източника на изтекла информация за новите правителствени изменения на данъците за криптовалути. Потребителите на социални медии и частни блогове разкриха подробности за промените, преди те да станат официални тази седмица.

Според Kyunghyang Shinmun, първата статия, съдържаща изтекла информация, е публикувана в сайт с държавна тематика, който бързо се разпространява в крипто общността и е намерен и от други медии.

Метрополитния разследващ екип на окръжната полиция в Седжонг ръководи търсенето на кой е споделил пълната информация за плановете на Сеул. Това не е първият път, когато местните власти трябва да се справят с изтичането на законови промени, свързани с криптовалута.

Между 2017 и 2018 г. местните медии пуснаха поредица от истории с подробности за плановете за регулиране на прегрятата крипто сфера в страната. Полицията установи, че в изтичането са участвали служители от корейската митническа служба и ръководители на комуникациите от кабинета на министър-председателя.

Четете още: Не се връзвайте на тези измами с фалшиви китайски CBDC

Законопроектът трябва първо да бъде одобрен

След заседанието на Комитета за преглед на данъчното развитие, на 22 юли, Министерството на икономиката и финансите публикува своя преработен данъчен кодекс, в който подробно се описват новите правила.

Законопроектът включва предложение за определяне на данък от 20% върху приходите на крипто трейдърите, ако те са над 2100 долара през фискална година.

Трейдъри, чиито приходи са под 2100 долара, няма да е необходимо да плащат данък, според законопроекта. Други предложени изменения включват класифициране на криптовалутите като „стоки“, а не като валути.

Ако парламентът одобри мерките, те ще влязат в сила през октомври 2021 г.

Източник

Leave a Reply