Частна италианска банка предоставя Биткойн търговията като услуга на своите 1.2 милиона клиенти

Последните новини за приемането на Биткойн дойдоха от една от най-старите италиански банки – Банка Села . Банката стартира биткойн сделки, които се извършват на тяхната платформа, наречена Hype . Бета тестването трябва да се извърши в рамките на следващите няколко дни, а услугата ще бъде налична онлайн за всички клиенти.

Биткойн Търговоята- Достъпна за 1.2 милиона италианци

Основана през 1886 г. , Banca Sella е сред най-известните банкови институции в Италия. Нейната платформа Hype, която сега включва услугата за търговия с Биткойн, вече работи с над 1,2 милиона граждани.

Към момента новото попълнение на платформата е в етап на бета тестване и е на разположение само за малка група клиенти.

Според уебсайта, периодът на тестване трябва да приключи след „ броени дни и то ще бъде достъпно за всички “.

След като услугата за търговия с биткойни е активна, банката ще действа като посредник за намаляване на потенциалните рискове за сигурността на криптовалутните борси.

Hype ще позволи изпращане на малки суми биткойни до всички контакти в указателите на клиентите. Освен това, те ще могат да заплащат с тях за покупки във „всички случаи, когато е разрешено плащане чрез криптовалута.“

Уебсайтът създава лесен за ориентиране профил на потребителя ,плюс един опростен метод за изпращане или получаване на необходимото количество биткойни. По-интересното е, че Hype ще показва и таксата за добив на всяка транзакция с Bitcoin.

Струва си да се отбележи, че банката ще начислява 1% комисиона за всички извършени транзакции.

Идеалният момент?


Ходът на Банка Села е предприет в един доста объркан период.

Драмата покрай COVID-19 (коронавирус) връхлетя много страни по света, но нито една не е понесе по-жестоки удари от Италия. Броят на свързаните с вируса смъртни случаи в страната, надмина дори Китай със своите над 3400 случая.

В резултат на това,от правителството са подготвени за още по-екстремни мерки, включително разширяване на настоящите ограничения до почти пълна изолация.
Излишно е да споменава, че дори на пръв поглед обикновенни задачи, като закупуване на храна или консумативи граничат с невъзможното в този момент.

Стартирането на платформа за търговия по време на строгата изолация , която е сковала цялата страна е на пръв поглед нестандартен ход. Въпреки това , докато хората са вече по домовете си- лишени от нормална комуникация, представянето на нов начин за разплащане и търговия може да се окаже изключително мъдра стратегия.
Във всеки случай , търговската платформа на Банката Села- Биткойн е считана за една положителна стъпка по отношение на масовото внедряване , поне в очите на гражданите.

Източник : https://cryptopotato.com/private-italian-bank-enables-bitcoin-trading-to-its-1-2-million-customers/

Leave a Reply