Чао САЩ, легендата на Apple Стив Возняк отива в Малта да разработи нов блокчейн

Стив Возняк, съоснователят на Apple съобщава, че разработва нов стартъп базиран на блокчейн, в Малта.

Новото начинание на Возняк, наречено Efforce, ще се съсредоточи върху повишаване на ефективността и прозрачността на потреблението на енергия, спестяването на пари и постигането на добри резултати за околната среда. Той се присъединява към съоснователя на фирмата и водещ проекта Якопо Висетти.

Говорейки преди старта на срещата на върха в Делта – събитието за блокчейн в Малта, Возняк обсъди как разпределената технология на регистъра може да намали консумацията на енергия, без да променя настоящите енергийни нужди, съобщава местен вестник. Според Возняк:

„Efforce е уникален бизнес модел и ние можем да окажем голямо влияние върху предприемачеството.“

Възхвалявайки Малта за нейното лидерство в надпреварата за внедряване на блокчейн и насърчаването на крипто предприемачите, като има разработена ясна регулаторна рамка за стартиращите компании, Возняк изрази интереса си да живее в малката европейска островна държава, разположена в Средиземно море.

Четете още: Всички новини за Блокчейн технологиите

В продължение на десетилетия ми е в ума. Като никое друго място в света. „

Малта, наречена „Остров на Блокчейна“, наскоро привлече големи играчи в индустрията, включително и двете водещи световни борси за криптовалута, Бинанс и OKEx.

Возняк се появи на срещата на върха на събитието Делта заедно със Силвио Шембри, младши министър на финансовите услуги, дигиталната икономика и иновациите в Малта, който е ключова фигура зад стратегията на Малта за внедряването на блокчейн технологиите.

Източник

One Reply to “Чао САЩ, легендата на Apple Стив Возняк отива в Малта да разработи нов блокчейн”

Leave a Reply