Централната банка на Руанда проучва евентуалното пускане на дигитална валута

Централната банка на Руанда проучва разработването и пускането в обръщение на нейна собствена дигитална валута.

National Bank of Rwanda (NBR) изучава проучванията вече направени от други централни банки като Royal Bank of Canada, холандската централна банка- De Nederlandsche Bank (DNB) и монетарните власти на Сингапур, според BNN Bloomberg.

Директорът за финансова стабилност на Централната банка на Руанда, Peace Masozera Uwase, е цитиран да казва, че различни конверсии (conversion issues) са това, за което банката си мисли най-вече.

Четете още: Научени уроци при стартиране на блокчейн в Африка

„Все още имаме опасения как точно се обръща цяла една валута в дигитална форма, как ще се разпространи и колко бързо ще се обработвате тези транзакции,“ Uwase каза на Bloomberg.

Информацията за намеренията на Руанда идва три месеца след като централната банка отправи предупреждения за измами с криптовалути. Централната банка даде информация за няколко разкрити измами в страната и даде съвети на инвеститорите как да се пазят от измамници.

В крайна сметка, разработването и пускането на руандска дигитална валута се свежда до технологията, според Uwase.

„Има предизвикателства. Ако технологията откаже да работи, как да се справим с такива проблеми? Ще се присъединим, когато сме готови,“ каза директорът за финансова стабилност.

Източник

Leave a Reply