Цена за Биткойн от $ 2800, „Не е страшно“ преди разполовяването през май – Тони Вейс

Търгуване с Биткойн (BTC) на 2800 долара не е страшно стига да се случи преди разполовяването на блок възнаграждението през Май, смята Тони Вейс.

В последното издание на неговата YouTube поредица за търговия с Биткойн на 18 март, известният търговец заяви, че към момента той гледа към праг за BTC / USD от 2000 долара.

Вейс: „Винаги съм очаквал“ $ 2800 за BTC

Според него Биткойн имал възможност да намали стойността си наполовина в периода преди разполовяването, насрочен за около 9 май.

„Страшно е след разполовяването; не е страшно преди него“, обобщи той за ниво от 2800 долара.

„Всъщност винаги съм го очаквал преди разполовяването – така че ще стигне до там, дори и да е няколко седмици преди разполовяването, аз съм напълно доволен от това.“

Четете още: Питър Бранд: Въздействието от разполовяването на биткойн е надценено

Миналата седмица Вайс предсказа Биткойн да се върне под 5000 долара, след като за кратко се съвзе след епичните дневни загуби в сряда, които в един момент възлизаха на 60%.

Продължавайки, той каза, че нивата от 2800 долара на практика представляват завършване на прогнозиран спад от 80% от върховете през 2019 г. от около 13 800 долара. Дъното от $ 3700 миналата седмица, той все пак добави, вероятно е „достатъчно близо“.

За какво е създаден Биткойн“

Вейс не е сам. Според статистика Уили Уо на Биткойн му предстоят загуби, преди голямо завръщане да завладее пазара.

„Зарежи луната. В момента летим към безопасността, BTC търси дъното си “, туйтна в сряда.

„Но знайте, че щом дъното е стигнато, предстоят силни бичи натиски. Това е тази икономическа среда през идните години, за която е създаден Биткойн. „

Междувременно, съобщи Cointelegraph, настоящата теория около разполовяването се фокусира върху доходността на миньора. Загубите на Биткойн вероятно са изгонили по-малки миньори, като се има предвид, че цената му за производство в момента е с няколко хиляди долара по-висока от неговата спот цената.

Като такива, основните играчи, като тези, които произвеждат хардуер, ще могат да увеличат усилията и да получат повече в блок награди, като по този начин ще се противопоставят на въздействието на спадът от 50% през май.

Източник

Leave a Reply