Цената на XRP нарастна с 35%, след като беше избран нов изпълняващ длъжността председател в SEC

Цената на XRP се покачва на фона на новините, че Елад Ройсман ще поеме поста председател на Американската комисия по ценни книжа и борси.

Комисар Хестър Пиърс публикува съобщението в навечерието на Коледа в Twitter.

Ройсман се разглежда като потенциален съюзник на криптовалутната индустрия поради забележките, които той направи през юли 2018 г., когато призова Комисията да проучи правилата му на фона на появата на крипто активи и технология на блокчейн.

„SEC трябва да проучи и преразгледа своите правила, разпоредби и насоки, за да гарантира, че те все още работят по предназначение за изпълнение на мисията на SEC.“

„Това най-често се проявява в области като защита на данните и киберсигурността, както и появата на нови инвестиции и технологии като първоначално предлагане на монети и блокчейн.“

Дни преди бившия председател Джей Клейтън да подаде оставка, SEC заведе дело срещу платежната компания Рипъл в Сан Франциско, твърдейки, че продава криптовалутата XRP като нерегистрирани ценни книжа.

Сривът на Рипъл от 0,27$ до 0,27$ – край или гениално подготвено начало?

Цената на XRP падна рязко след обявяването на делото.

Сега тя е нараснала с 35% през последните 24 часа до $ 0,36 според CoinMarketCap. Активът остава със спад от над 50% през последните седем дни.

Очаква се Ройсман да оглави SEC за кратък период от време, а новоизбраният президент Джо Байдън ще избере постоянен заместник, след като встъпи в длъжност през януари.

Източник

Leave a Reply