Цената на Dogecoin скочи над $ 0,02, за да достигне нов връх

Цената на меме-тематичната криптовалута се изстреля в четвъртък сутринта, като пазарната активност изтласка цената й доста над 0,02 долара, за да достигне нов рекорд за всички времена.

В последствие пазара се оттегли, след като достигна приблизително 0,027 долара, а цената на DOGE спадна под това ниво на Robinhood и други борси. Пазарните данни от TradingView показват, че dogecoin е започнал деня на около $ 0,0075.

Към момента на писане на статията, крипто борсите и Robinhood изглежда се търгуват между $ 0,017 и $ 0,018, като цената на DOGE варира около $ 0,017 на Robinhood.

Дори и с подновената волатилност, цената на dogecoin все още нараства над 100% на ден – въпреки че основният фактор далеч не е ясен извън общата среда на пазарната еуфория. Както Decrypt отбеляза по-рано този месец, криптовалутата с меме тема е любима на предприемача Илон Мъск, който периодично публикува туитове за dogecoin. Други отбелязват, че инвеститорите, които се събират на платформата за социални медии Reddit, може да подхранват възхода.

Цената на dogecoin за последно достигна подобни нива в началото на 2018 г., когато цената достигна около 0,017 долара за DOGE.

Източник

Leave a Reply