Цената на Биткойн удари $6,000 след като достигна нов годишен пик

Достигането на нови годишни върхове се превърна в нова норма за Биткойн, тъй като топ монетата се подготвя за голям бичи пазар.

Биткойн преживя силно покачване на цената, което го избута до желаното ниво от $6,000. Пазарната капитализация почти достига $200 млрд с повече от 10 процентното увеличение на Етериум, поради слуховете за бъдещето й.

Биткойн е близо до минаването на психологически важната бариера от $ 6,000. За период от един час цената на монета номер едно нарасна с 4%, достигайки $ 5,941 за първи път тази година, според данните, предоставени от CoinMarketCap. ВТС ще трябва да докосне $ 6400, за да може да кажем, че бичият пазар е в пълна сила.

Както Джейкъб Кенфийлд (Jacob Canfield) туитва днес: „Отиваме право на $6400 или какво, момчета?”

Въпреки, че не успява да намери подкрепа на някои от нивата си, нивото му е устойчиво и Биткойн продължава пътят си към печалби през 2019 г. Както съобщава U.Today, Биткойн вече е най-добре представящият се клас активи през тази година.

Междувременно професионалната компания за финансови анализи Trading Shot наскоро подчерта необичайната прилика между пазара на фючърси на Биткойн и фючърсите на златото. След формирането на златен кръст, един от най-търсените технически показатели (за бичи пазар, бел.пр.), цената на фючърсите на златото полетя.

Бърз поглед към двете ценови диаграми показва, че Биткойн може агресивно да се издигне до чисто нови постижения, след като достигне тази точка на пречупване. Имайки предвид, че Биткойн е сравнително нов клас активи, предпочитаме да не се разчита на сляпо на тези сравнения. Освен това цената на златото беше подтиквана от стартирането на първия си ETF (предлагане под формата на фонд) през 2003 година.

Източник

2 Replies to “Цената на Биткойн удари $6,000 след като достигна нов годишен пик

Leave a Reply