Цената на Биткойн проби $ 18.8K, мечките и биковете очертават пътя си

Цената на биткойн се стабилизира над 18 000 долара и проби критичното ниво от 18 500 долара. Анализаторите обсъждат вариантите за краткосрочен бичи и мечи пазар.

В обозримо бъдеще има бичи и мачи сценарии за Биткойн. Случаите с мечки се основават на две ключови точки с данни: нарастващи депозити на BTC от китове в борсите и липсата на повторни тестове на BTC от решаващи нива на подкрепа. Случаите с бикове се основават на активността на HODLer-ите, адресната дейност, разликата в пазарната капитализация между BTC и златото и благоприятната техническа структура на биткойните.

Надхвърлянето на цената от $ 18 500 за биткойн, е крайпътен камък за неговия краткосрочен ценови цикъл. Имаше големи поръчки за продажба точно над $ 18 500, които действаха като силна зона на съпротива. При предишните опити да пробие над $ 18 500, BTC спадна значително за кратък период. Този път той надхвърли нивото на съпротивление с лекота, отбелязвайки чист пробив.

Мечи пазар за Биткойн

Въпреки технически силния възходящ тренд на BTC, данните показват, че натискът за продажба върху биткойн може да се засили. Коул Гарнър, аналитик на веригата, казва: „Вероятно ще очакваме още един удар. На 18 ноември цената на биткойн рязко спадна от 18 476 на 17 214 долара за два часа.“ Гарнър подчерта, че съотношението на биткойн борсите за китове има „исторически връх“.

Цената на биткойн (BTC) се стабилизира над $ 18 000, като пазарът демонстрира силен импулс над някогашното тежко многогодишно ниво на съпротива. На 20 ноември цената на BTC достигна нов двугодишен връх от 18 828 долара в Бинанс, надминавайки предишния връх от 18 ноември. След пробива на биткойн анализаторите са разделени относно бъдещата му ценова тенденция.

Времето е най-добрият ни приятел: 12-месечната траектория на биткойн до $ 100K

Съотношението на биткойн борсите на китове е важен показател за измерване на натиска върху продажбите от китове, защото показва приблизителната оценка на размера на BTC, който инвеститорите с висока нетна стойност депозират на борсите. Обикновено инвеститорите преместват средства в борси, когато искат да продадат. Инвеститорите с висока нетна стойност предпочитат да съхраняват средствата си в нестопански портфейли, които те напълно контролират. Следователно анализаторите проследяват обменните депозити като потенциален сигнал за разпродажба.

На върха на тези данни, които сигнализират за малко отдръпване, месечната графика на биткойн показва прекомерно разширено движение на цените нагоре. Саша Флейшман, търговец в институционалната компания за инвестиции в криптовалута Arca, заяви на 1 ноември, че нивото от 13 716 долара е решаваща област. Той отбеляза цените на отваряне и затваряне на свещите от декември 2017 г. и януари 2018 г., когато цената на биткойн достигна нов рекорд от почти 20 000 долара. Следователно, надвишаването на това ниво означава, че $ 13 716 ще послужат като основна област за макроподдръжка.

Макар и малко вероятно, ако се случи дълбока корекция, Флейшман каза, че очаква „осезаемо“ ниво на подкрепа от 13 716 долара „да бъде линията в пясъчната опора, за да се поддържа структурата“. Дали BTC ще види голяма корекция в близко бъдеще, все още остава несигурно. Но в случай на корекция, Флейшман каза, че BTC има голяма зона за подкрепа, за да защити продължаващата бича тенденция.

Денис Винокуров, ръководител на изследванията в крипто борсата и брокер BeQuant, каза пред Cointelegraph, че подобен спад на цените като неотдавнашния рязък срив се е случвал и преди, а този спад бе посрещнат със значително търсене на купувачи. Следователно, въпреки че BTC отбеляза голямо отрицателно движение за кратък период, той вярва, че това не е непременно мечи знак:

„Неумолимият скок на биткойн доведе до това, което някои може да са разбрали погрешно като рязък край. Въпреки това, макар че колебанието на цените от $ 18 500 на $ 17 200 със сигурност не е за хората със слаби сърца, подобни промени в цените в долари се случиха, когато биткойн се търгуваше на много по-ниска оценка. В допълнение към това, натискът върху продажбите беше посрещнат с подобен агресивен интерес към купуване и още повече, че общият лихвен процент от отворени опции (OI) всъщност е по-висок, тъй като първоначалният спад е по-нисък. „

Купуването на биткойн е било нерентабилно само за 10 дни от историята му

Бичият вариант за Биткойн

Поради пробива на биткойн над $ 18 500, анализатори твърдят, че пазарните настроения около биткойните генерално са оптимистични. Говорейки пред Cointelegraph, Гай Хирш, управляващ директор на Съединените щати в eToro, каза, че би било изненадващо да видим Биткойн да не оспори рекорда си скоро. Има много положителни сигнали – като например подкрепата за BTC от PayPal и Cash App, заедно с нарастващото институционално приемане – които разширяват перспективите за биткойн:

„Настроението сега е по-скоро възходящо и редица показатели, включително бърборене в социалните медии, обеми на търговия и дори уеб страници, индексиращи маркетингови термини, свързани с биткойн, самите те са на или почти до своите рекорди – това са ясни индикатори, че апетитът за продължителен бичи пазар е тук; и нарастващото приемане, идващо от всички страни – PayPal и CashApp, Skybridge на Антъни Скарамучи, обявяващ намерението си да купува биткойн, както и много легендарни инвеститори. “

Макар че през ноември имаше дискусии около диаграмите с високи времеви рамки, като седмичните и месечните диаграми, техническите анализатори заявиха, че графиките с по-ниски времеви рамки също изглеждат оптимистични. Преди пробив на биткойн над 18 500 долара, псевдонимният търговец, известен като „Бенджамин Блънтс“ каза, че BTC е оставил странична структура, която се е формирала през предходните 48 часа. След пробив, търговецът каза, че това рали „трябва да ни отведе до 20 хил. долара и обратно до рекорд за всички времена“.

Deutsche Bank заяви, че инвеститорите все повече предпочитат Биткойн пред златото като хедж срещу инфлация

В допълнение към многобройните технически и основни катализатори за биткойн, има силен аргумент в подкрепа на експоненциална траектория на растеж за BTC в дългосрочен план. Майк Макглоун, старши стокови стратег в Bloomberg Intelligence каза, че при пазарна капитализация от едва 300 милиарда долара, Биткойн далеч не е достигнал нивото от от 10 трилиона долара. Но това също показва, че има голяма разлика в оценката между биткойн и златото: „Биткойнът е на път да бъде цифрова версия на #gold, но остава далеч от него през 2020 г.“

Следващият таван за BTC?

Имайки предвид различните тенденции, които Биткойн е наблюдавал през осемте месеца след катастрофата през март, Хирш каза пред Cointelegraph, че има голяма вероятност Биткойн да тества 25 000 долара. Ако Bitcoin преодолее 20 000 долара, това би означавало, че BTC ще се стреми да проучи нов таван. Хирш определи диапазона от 25 000 до 30 000 долара като потенциален връх за биткойн в близко бъдеще:

„Ако биткойнът надхвърли 20 000 долара, трудно може да се предположи, че няма да има и пробег за 25 000 долара преди изтичането на годината. Въпреки че не бих си заложил главата и да правя прогноза за цената сама по себе си, основите зад броя на хората, които сега имат достъп до биткойн чрез приложения като PayPal и могат да го купят с много малко усилие предполагат, че дори ако част от тези хора го направят, цената няма къде да отиде, освен да се повиши.“

Въпреки това, когато Биткойн надхвърли 20 000 долара, вече няма исторически контекст, който да предсказва следващия ход на BTC. Следователно, над текущия рекорд за всички времена, е почти невъзможно да се предвиди следващият връх на BTC, докато той не го достигне. Друга неизвестна е, че инвеститорите на дребно вероятно ще влязат след пробив на BTC над $ 20 000, което би добавило към високото ниво на интерес и страх от пропускане или FOMO, което пазарът на криптовалута вече вижда.

Източник

Leave a Reply