Цената на Биткойн отново надхвърли 5400 долара, повечето криптовалути остават в застой

Фактът, че обемът на търговия с Биткойн достигна своя 10-месечен пик, е знак за бичи пазар при криптовалутите.

Цената на Биткойн се покачи над стойността от 5,400 долара за първи път, откакто спора Tether-Bitfinex разклати пазара на криптовалута. Нещо повече, нарастването на обема на търговия може да доведе до по-нататъшно увеличение на цената.

Обемът на търговия на Биткойн отново нараства

В последния си коментар, аналитичната компания Blockchain Diar разкри, че обемът на сделките с BTC отново нараства (за пръв път от четвъртото тримесечие на 2017 г. насам).

Тази положителна тенденция бе предизвикана от значителното ценово рали, което се състоя през април (BTC се покачи с 20% на 20 април). Ако погледнем тримесечния обем на търговията Bitcoin-USD, има спад, но Q2 може да се превърне в повратен камък, ако се вземе предвид колко добре Биткойн се представя през април.

Bitcoin on-chain volume surges

Както отбелязва Diar, фактът, че обемът на Биткойн продължава да следва ценовите колебания, показва, че крипто-валута номер едно все още се ръководи от спекулативната търговия.

От друга страна, неотдавнашният скок в употребата на биткоин може да бъде индикатор за нов бичи пазар. По време на писането на статията BTC се търгува на стойност 5,406 долара, според данните на CoinMarketCap.

Алткоините остават питомни (с изключение на Cosmos)

Алткоините, който също се възстанови след спада си, не претърпяха значителни ценови ръстове през последните 24 часа.

Милиони нови инвеститори може да се доближат до криптовалутите

Cosmos – криптовалутата, която понастоящем заема 15-то място по пазарна капитализация, се откроява от тълпата с 8.18% скок в цената. Както се съобщава от U.Today, монетата на ATOM все още се върви нагоре, след като беше регистрирана в Бинанс.

CMC регистрира пазарната капитализация на валутата в сайта си на 1 май, което веднага я постави сред най-добрите дигитални активи на пазара.

Източник

One Reply to “Цената на Биткойн отново надхвърли 5400 долара, повечето криптовалути остават в застой”

Leave a Reply