Цената на биткойн достигна 17 000 долара за първи път от януари 2018 г.

Днес цената на биткойн нарасна, заедно с останалата част от пазара на криптовалути. Сега е само на $3000 от рекорда си за всички времена.

Днес цената на биткойна се повиши, за да достигне границата от 17 000 долара – цифра, която не беше виждана от януари 2018 г. Само днес той нарастна с 4%.

Цената на биткойн продължи да нараства през последните няколко месеца, като се повиши от 10 000 долара в началото на септември до сегашната си стойност – увеличение от 70%.

Former hedge fund manager bets on Bitcoin

Сега криптовалутата е прекарала 112 дни подред над границата от 10 000 долара – най-дългият й период в историята – като е достигнала границата от 100 дни на 5 ноември.

Обемът на търговията с биткойн остава стабилен през последните няколко дни, между 23 и 32 милиарда долара. Това ниво се запазва през последните няколко месеца, въпреки нарастващата цена.

Популярният крипто търговец Лени посочва, че това е седмата поредна седмица, в която цената на Биткойн ще има зелена свещ – показваща, че цената е нараснала през последната седмица. „Цената току-що проби нивото от 17 000 долара, а това изглежда е 7-мата седмична зелена свещ подред. И тепърва започваме“, туитва той.

Биткойнът също регистрира най-високия си период на затваряне от три седмици в края на миналата седмица. Това се дължи до голяма степен на това, че бичия пазар от 2017 г., който достигна до цена от 20 000 долара биткойн, не продължи много дълго.

На това се отразява и пазарната капитализация на Биткойн, която измерва цената на Биткойн и показва как тя се държи при определени нива. По този показател Биткойн непрекъснато достига нови рекорди за всички времена, показвайки, че може би е в най-ценната си точка в историята.

Пазарната капитализация на биткойн също се насочва към нов рекорд за всички времена. Изследователят Лари Чермак изчислява, че цената му се нуждае от само 400 долара повече, за да пробие нова позиция. Не е изненадващо, че това се случва преди пробива в цената, тъй като пазарната капитализация се увеличава с течение на времето чрез инфлация.

Защо цената на биткойните се покачва?

Decrypt подчерта много причини, поради които цената на Биткойн продължава да настоява за нови скорошни върхове.

Един важен фактор е начинът, по който много компании са започнали да инвестират директно в биткойн, включително MicroStrategy и Square. Това се засили от ключови инвеститори, които се насочиха към биткойн през последните месеци, като легендата на Уолстрийт Пол Тудор Джоунс и милиардерът инвеститор Стенли Дракънмилър. Фирми като Grayscale приспособяват нарастването на интереса от институционални инвеститори и трябва да вземат огромно количество биткойн, за да се намесят.

Друг ключов фактор е въздействието на разполовяването на добива на биткойните наполовина през май. По това време Тим Дрейпър каза: „Разполовяването се случва и в исторически план цената се покачва едва шест месеца по-късно, когато хората осъзнават, че им липсва биткойн и трябва да купят повече.“

Останалата част от крипто пазара също е в зелено днес, с много монети дори по-големи суми. Цената на XRP е нараснала с 10%, като текущата стойност е $ 0.30. По същия начин Litecoin е нараснал с 9% до 74 долара. Полкадот и Кардано показват силни резултати от 9%.

Единствената монета в топ 15 на червено е монетата за поверителност Monero, която спада с 1% до 117 долара.

Източник

Leave a Reply