Цената на Биткойн в Нигерия е 80 000 долара

Биткойн наскоро проби съпротивата от 50 000 долара, но цената в Нигерия е с над 50% по-висока от тази на глобалния пазар.

Търговията с криптовалути продължава да процъфтява в Нигерия въпреки забраната, наложена от нейната Централна банка. Централната банка на Нигерия по-рано публикува официално предупреждение за финансовите институции да не позволяват транзакции с Биткойн. В момента в Нигерия цифровият актив се търгува с 52% над световната цена.

Цената на биткойните нараства още по-високо в Нигерия

Статистиката показва, че в момента биткойнът се търгува с премия от 52 процента в Нигерия. Премията се вижда от водещата криптовалутна платформа Luno. Докато световната цена е около 52 000 долара, в момента дигиталната валута се търгува над 80 000 в Нигерия. Изглежда, че се увеличава експоненциално. Преди около два дни тя беше само с 36% над цената на световния пазар.

Разликата в цените е много голяма в сравнение с останалите страни в списъка. Венецуела се нарежда на второ място само с 3,5 процента разлика. Аржентина, Чили и Малайзия допълват челната петица с увеличение от по-малко от 3% (всички по време на писане на статията).

Screenshot-2021-02-18-173208
Източник: Bitcoinpricemap

Разликата в цените в Нигерия е показателна за повишената активност на търговията.

Peer-to-peer търговията разцъфтява след забраната от централната банка

P2P търговията заема централно място в Нигерия, след като нейната централна банка нареди на финансовите институции да закрият сметки, участващи в търговията с криптовалути. Върховната банка също така предупреди банките и други финансови институции да се откажат от улесняването на сделки, свързани с криптовалута. Банките прекратиха връзките си с крипто борси, докато други финтех компании в страната спряха свързаните услуги в съответствие с циркулярното писмо.

Забраната обаче не постигна почти нищо, за да възпрепятства растежа на втория по големина пазар на криптовалути P2P в света. Обемите на платформите за равнопоставена търговия се покачват. Индустриалните гиганти също измислят средства, за да се погрижат за процъфтяващия нигерийски пазар.

Бинанс наскоро пусна нови услуги, за да даде възможност за съвместима търговия с биткойни в страната. Той включва въвеждането на нова двойка за търговия (NGN / NGN Fiat) и Express режим. Експресният режим ще позволи на търговците, които завършат KYC, да обменят нигерийската Найра (NGN) за криптовалути. Търговията с новата валутна двойка също ще доведе до нулеви транзакционни разходи.

Други борси могат да подражават на това чрез въвеждане на подобни услуги за насърчаване на продължаващата търговия с биткойни в страната. За младото население на Нигерия биткойнът е нещо повече от цифров актив. Той изигра основна роля в националния протест за края на ТОРС миналата година. След като Централната банка замрази сметки на активистите, получаващи дарения, те вместо това започнаха да получават биткойни.

Ето защо не е изненадващо, че те не се отказват от биткойните, въпреки забраната на Централната банка.

Източник

Leave a Reply