Цената на биткойна настъпва към „Златен кръстопът“

Цената на биткойна настъпва към „Златния си кръстопът

Биковете най-накрая надвиха упоритите мечки, като разбиха нивото на съпротива от $4,200, за да видят рязко увеличение от 20% на цената на Bitcoin. Вълната настъпи в 07:00 UTC+1 на 2 април и успя да достигне $ 5,000, отбелязвайки най-високото ниво на водещата криптовалута през 2019 година.

Цената на Bitcoin скочи над 200-дневната си средна стойност

Днешната цена на затваряне ще бъде ключов индикатор за това къде се движат нещата от тук. Ако Bitcoin се затвори над 200-дневната плъзгаща се средна, което изглежда вероятно, като се има предвид, че увеличението на цените се е запазило над 4 700 долара, това дава възможност за „златен кръстопът„.

bitcoin price

Инвеститорите ще потърсят златния кръстопът, за да сигнализират за друг голям бик, а следващата цел може да бъде $6,000. Но с непредсказуемите пазари, Bitcoin все още може да види дъното около ниските $3,000; неуспехът да се запази инерцията може да доведе до пореден срив.

Bitcoin преживява криза на оцеляването или загиването

Широко възприеман като приближаващ момент за биткойна беше „оцеляване или загиване”. Но за видния инвеститор и основател на Digital Currency Group, Бари Силбърт, неговото представяне спрямо долара през първото тримесечие на 2019 г. не може да бъде забравено.

Заявете своя риг за криптовалути сега

Неговата гледна точка е интересна; отчасти поради високата волатилност и екстремните цикли, които Bitcoin е виждал – особено вярно от астрономическия максимум на декември 2017 г., който предхождаше мрачна година за криптовалутите – рядко се разглежда като нещо повече от аномално по отношение на USD.

Може ли това да е знак, че експерти като Силбърт виждат нарастващо обещание и зрялост в биткойните? Индикатор може да бъде, че започваме да се доближаваме до по-точно ниво на цените за най-голямата криптовалута в света, но малко повече от това за сега.

Доказателството ще се окаже очевидно, макар че знаците показват по-стабилен биткоин, отколкото преди. Постепенните печалби, постигнати през февруари, допринесоха много за насаждането на доверие в пазарите.

Биткоинът е новият Златен стандарт?

Като ценност, Bitcoin на теория е по-подходящ за целта от златото. Монетата има вграден недостиг, но лекотата на прехвърляне и доказателство за собственост са още по-убедителни предимства. Засега това е най-ясният случай на използване на Bitcoin и може да помогне да се насочат бъдещите движения на цените.

Може ли повишаването на трудността на Биткойн да вдигне цената му до $55,000?

На първо място трябва да се докаже стабилност в по-дълъг срок, тъй като това е ключова функция на златото; винаги знаеш, че ще струва нещо, някъде за някой. Bitcoin може да има дълъг път преди тази точка.

Нови низини, няма проблем

Би трябвало да сме далеч от минали представи за FOMO и FUD, които са инструктирали някои от най-начинаещите инвеститори да помогнат за запазването на крипто пазарите толкова дълго. Остава възможността Bitcoin да падне до нива около $3000 и кой знае, може дори още по-ниско.

Изпълнението за Bitcoin в момента е най-яркото за 2019 г. и изглежда солидна възможност за още $1,000 увеличение. Това не означава, че надеждите на инвеститорите няма да бъдат излъгани, ако мечките поемат контрола отново. Можем да бъдем свидетели на това в кратък срок. Във всеки случай, сегашното покачване на цените привлече вниманието на Bitcoin индустрията.

Източник

5 Replies to “Цената на биткойна настъпва към „Златен кръстопът“

Leave a Reply