Цената на Биткойна надмина 8 000 долара за първи път от юли 2018

От CCN: Неодържимият биткойн продължи параболичното си изкачване в понеделник, пробивайки $ 8,000 за първи път от юли 2018 година.

Цената на Биткойна достигна 10-месечния си връх

Водещата криптовалута постигна този крайъгълен камък в 17:15 ET, когато BTC/USD затвори на точно $ 8,000 в Bitstamp. Тогава цената на Биткойна надмина 8 000 долара.

Биткоин не се е търгувал толкова високо от юли 2018 г. Разбира се, обстоятелствата бяха много по-различни, тъй като пазарът на криптовалута беше в огромна дупка, която изтри стотици милиарди долари от балансовите отчети на инвеститорите.

Пазарът на криптовалута е в устойчив възходящ тренд през по-голямата част от 2019 г., но цената на биткойна напълно избухна през май. BTC вече натрупа ръст от 55% през последните 30 дни. Общо за годината нарастването е с зашеметяващите 113%.

Пазарът на криптовалути изглежда странно параболичен

След като покрихме дневните движения на цените на Биткойн през целия бум през 2017 г. и бюста за 2018 г., трябва да кажа, че графиките отново изглеждат неприятно параболично.

Четете още: Растежът на Биткойн е неудържим, казва МакАфий

Хората, които обсъждат криптовалутите, дадоха предположенията си за потенциалните катализатори за ралито, вариращи от „разполовяването“ на Биткойн през следващата година, до американско-китайската търговска война. Въпреки това, коментаторите все още не са се съгласили на консенсус освен факта, че има повече купувачи, отколкото продавачи.

Междувременно има пет теории, които определено не обясняват внезапното развитие на криптовалутите, но въпреки това се разпространяват от основните личности в крипто-света.

Цената на Биткойна надмина 8 000 долара, до къде може да достигне? Очакваме коментарите Ви в секцията по-долу.

Leave a Reply