Как да инсталирате хардуер за ефективен добив с MinerGate

Как да инсталирате хардуер за ефективен добив с MinerGate

Що се отнася до добива, дори и най-малката част от технологичната мощност има значение. Може да звучи, че разликата между 10Mh / s и 10.2Mh / s е незначителна, но при достатъчно време тази разлика може да генерира значителен доход.

Така че, ако някога сте използвали MinerGate GUI (или конзолните версии), има няколко неща, които може да искате да приложите, за да увеличите максимално възвръщаемостта на инвестициите си.

GUI MinerGate трикове

1) Най-важното при стартирането на копаенето е да стартирате инструмента за сравнение (Benchmark test). Можете да го намерите в менюто на MinerGate. В зависимост от вашия хардуер, бенчмаркът може да отнеме между 3 и 6 минути. Първата стъпка е да направите общ хардуерен бенчмарк, а след това тестът ще се повтаря за всички монети, които можете да копаете, като използвате конфигурацията си и ще изпълни конкретни тестове за всяка от тях. В края на теста ще видите средно изчислен резултат и обяснителна записка. Това е много важна стъпка за калибриране на вашите очаквания, не само по отношение на потреблението на енергия, но и по отношение на това колко приходи можете да генерирате с тази дейност. Резултатите от бенчмарка показват как се представяте средно в сравнение с общото представяне на мрежата.

2) Използвайте Smart Mine

Интелигентното добиване е много хубаво нововъведение на MinerGate и основно превключва монетата, която извличате, въз основа на ROI. За да направи това, MinerGate получава текущите цени на всички потенциални монети, които можете да моите, прави анализ и избира най-печелившата монета. Времето на смяна е един час, така че винаги ще копаете монетата, която е била най-печеливша през последния час. Може да видите, че това е изключително полезно, защото ви позволява да създадете настройка за автоматично копаене. Сортиране на AI, което решава как да използвате ценната си хешираща сила, знаейки, че винаги ще получите най-добри резултати.

3) Задайте си интензивност на копаенето на GPU

Ако вашите графични процесори са Nvidia (който е един от най-популярните GPU производители така или иначе), тогава трябва да видите настройка във вашия GUI копач, наречен „Intensity“. Ако изобщо не виждате GPU, това означава, че е било деактивирано при стартиране и трябва да го активирате, като кликнете върху „Menu“ -> „View“ -> „Show GPU Mining“. Определянето на интензивността ви също ще промени енергийното потребление на GPU, така че е важно да имате и някои начини за измерване на това. Освен ако не сте изключително щастливи, няма да ударите перфектната комбинация от първия път, така че е много важно да експериментирате с различни настройки. Моля, вземете под внимание факта, че по-високият интензитет ще повиши значително температурата и също така ще увеличи риска от увреждане на вашето оборудване. Тестването по метода на опита и грешката е необходимо, докато не намерите перфектната комбинация.

В конзолата MinerGate

Когато стартирате копаенето си в конзолата, имате две важни настройки: броя на нишките (за добив на процесора) и интензивността (за извличане на GPU, само за Nvidia).

Процесът на добив чрез процесори не е изгоден в наши дни, но ако искате да го изпробвате (кой знае, може би имате свое собствена соларна станция някъде), тогава трябва да експериментирате с него. Изборът на това число да е равен на общия брой ядра на процесорите се счита за лоша практика и също така ще намали консумацията на енергия. Определяйки го някъде около две трети от общия брой (например: ако имате 16 ядра, можете да го зададете между 11 и 13) изглежда, че работи разумно за по-голямата част от настройките, но тук отново трябва да направите свои собствени тестове.

За графичните процесори можете да зададете интензитета. Имате диапазон между 1 и 4, като 1 е най-малката интензивност, 4 е най-високата. Препоръчителната настройка е 2, но отново, тестването на вашите собствени конфигурации трябва да даде най-добри резултати. Отново, имайте предвид, че много висок интензитет не само може да увеличи консумацията на енергия, но може и да повреди окончателно вашето оборудване.

Както можете да видите, клиентите на MinerGate са гъвкави и лесни за употреба. Ключовата част е винаги да откриете перфектния баланс между силата на хеширане, която сте изтласквали от вашия хардуер и консумацията на енергия.

Приятно копаене!

One Reply to “Как да инсталирате хардуер за ефективен добив с MinerGate”

Leave a Reply