Хакери откраднаха 7 000 биткоина от Бинанс

Бинанс, една от най-големите борси за криптовалути по дневен обем на търговията, претърпя сериозен пробив в сигурността на 7 май, когато Хакери откраднаха 7 000 биткоина. Това се казва в изявление, споделено с Cointelegraph.

За Бинанс хакерите са използвали различни тактики, включително фишинг и вируси. Така те са получили голям брой 2FA кодове и API ключове в допълнение към друга информация.

Според борсата има една засегната сделка, при която хакери откраднаха 7 000 биткоина (BTC). Те възлизат на стойност $ 40,705,000 по време на писането на статията.

В писмо на уебсайта на Бинанс главният изпълнителен директор Чанпенг Жао заяви, че биткоините са изтеглени от портфейли, които съдържат само 2% от общия брой биткойни на борсата. Жао каза, че останалите портфейли на Бинанс не са засегнати.

Бинанс ще преустанови всички депозити и тегления, докато провежда проверка на сигурността на своите системи, което според Жао ще отнеме до една седмица. Търговията ще продължи да бъде активна и търговците ще могат да коригират позициите си. Жао заяви:

„Моля разберете, че хакерите все още могат да контролират определени потребителски акаунти и междувременно да ги използват, за да влияят върху цените. Ще следим отблизо ситуацията. Но ние вярваме, че със забраната за теглене, хакерите няма да могат да влияят на пазарите. „

Жао добави, че ще проведе разговор в Туитър след няколко часа, за да отговори на въпроси от общността.

Бинанс ще използва своя фонд за сигурни активи за потребители (SAFU) за покриване на инцидента. Борсата създаде фонда през юли 2018 г. като вид спешна застраховка. Бинанс отделя 10% от комисионните си за финансиране на SAFU.

Източник

One Reply to “Хакери откраднаха 7 000 биткоина от Бинанс”

Leave a Reply