Фейсбук закъсня много с влизането в крипто-играта, твърди Тим Дрейпър

Известният американски инвеститор на рисков капитал, Тим Дрейпър, беше един от първите, които се довериха на силата на криптовалутите и открито я приеха като жизнеспособна инвестиционна опция. В едно от последните си интервюта, Дрейпър сподели, че Биткойн [BTC] прилича на игралната версия за закупуване на виртуални мечове, които притежават стойност в реални пари. Той добави:

„Хората са готови да поемат такъв риск за този вид валута.“

Докато подкрепяше миналите си криптоинвестиции, които доказват вярата му в екосистемата, Дрейпър напомни на зрителите за точната му прогноза за Биткойн [BTC], достигаща $ 10,000 в стойността на търговията преди три години. Запаленият инвеститор също така спомена, че макар повечето политици да тълкуват основния вход на Биткойн като прогрес за обществото, той твърди, че бюрократите го виждат като заплаха за тяхното съществуване. Той добави:

„Правителствата могат също да се възползват от технологията за водене на перфектни документи и събиране на данъци. Също така, хората стават по-богати, ако има по-малко търкания в търговията. „

Четете още: Фейсбук изгражда криптовалутна платежна система

Докосвайки се до някои от най-новите събития в крипто-пространството, Дрейпър призна последното навлизане на Фейсбук на пазара, приветствайки го като голяма стъпка към одобряването на криптовалутите. Той обаче отбеляза, че инфраструктурата на Libra има огромни възможности за подобрение. Докато обясняваше по-силната позиция на Биткойн [BTC] в екосистемата, той каза:

„Те са (Фейсбук) късно в играта. В крайна сметка, те ще попаднат на същото място като всички други криптовалути. За всички от тях се казва, че Биткойн е по-добър! „

Освен това той предвижда, че американското правителство няма да наложи твърде много регламенти за технологията, тъй като може да превърне иновациите от страната в крипто-приятелски пазари като Малта и Япония. Дрейпър спомена също, че докато големите акули като Уорън Бъфет може да не се интересуват от инвестиции извън пазарите на финансови инструменти, младите хора, които са в дълг на валутата, намират криптовалутите като най-жизнеспособната опция за финансова стабилност.

Източник

Запознайте се с Койнбейз тук

2 Replies to “Фейсбук закъсня много с влизането в крипто-играта, твърди Тим Дрейпър

Leave a Reply