Управляваните активи от Grayscale достигат 25 милиарда долара

Grayscale Investments прехвърли границата от 25 милиарда долара управлявани активи, като те се увеличиха с близо 13 пъти от първото тримесечие на 2020 г. насам.

Фирмата за управление на цифрови активи Grayscale Investments публикува в туитър на 12 януари, че е достигнала 25 милиарда долара активи под управление (AUM). Компанията също възобнови предлагането на своите продукти на нови инвеститори, след като спря притоците през миналия месец.

Още един важен етап за Grayscale

Този крайъгълен камък идва след като интересът към пазара на криптовалути се разширява въпреки разпродажбата, която се случи в понеделник. Текущата цена на Биткойн от $ 33 000 е значителна печалба за Grayscale, която натрупа монети преди разполовяването.

Само през януари 2020 г. Grayscale увеличи своя AUM с 10 милиарда долара. Авоарите на фирмата се състоят предимно от Биткойн и Етериум, съответно на 21 млрд. и 3,1 млрд. долара.

Но може да има още място за по-краткосрочен растеж, тъй като алткойните се възстановяват от спада в понеделник. Компанията закупи над 12 000 BTC за един ден през декември, а пазарът продължи да набира пара.

Grayscale Investments отварят по-голямата част от своите крипто-тръстове за нови инвеститори

За сравнение, през първото тримесечие на 2020 г. Grayscale имаше само 2,2 милиарда долара AUM. За по-малко от година той се е увеличил приблизително 13 пъти до сегашния си показател. Въпреки че пазарът вероятно ще изпита няколко корекции, все още изглежда, че Grayscale е направил няколко много печеливши инвестиции.

Акциите му могат да видят по-голям ръст благодарение на основите на BTC и ETH, които показват силна мрежова активност. Това от своя страна би могло да привлече повече професионални инвеститори, което неотдавнашно изследване на Bitwise предполага, че може да се случи.

Институционалният интерес остава силен, анализаторите предвиждат шестцифрени суми

Пазарните притоци този път имат отчетлив институционален привкус, контрастиращ на покупко-продажбите през 2017/2018 г., ръководени от играчите на дребно. Тези фирми наблюдават под лупа биткойните поради нестабилност и проблеми, свързани с регулирането.

Джеф Кърис от Goldman Sachs вярва, че пазарът узрява, което според него се очаква за нововъзникващ актив. Изглежда, че анализаторите мислят по същия начин, като няколко от тях предполагат шестцифрени цели за Биткойн през 2021 г.

Grayscale: Новите инвеститори искат Етериум

Това включва JPMorgan Chase, който каза, че 146 000 долара са възможни, но „неустойчиви“. Изпълнителният директор на Binance в САЩ Катрин Коули вярва, че биткойнът може да достигне ценовия диапазон от 75 000 до 100 000 долара.

Институционалните инвестиции ще играят голяма роля в повишеното търсене на алфа криптовалутата. Тъй като се появява повишена регулаторна яснота за стабилните монети и много други неща ще се случат през тази година, ще продължи ли пазарът да вижда повишени печалби?

Източник

Leave a Reply