Убиецът на Етериум вече е тук – и името му е Бинанс

Тихо, изтънчено и без конкуренция, Етериум понастоящем е подложена на продължителна атака, която продължава от месеци. Изниква един интересен въпрос – дали не се е появил убиецът на Етериум?

Дълго считан за цар на dApps, Етериум е тази, която другите Блокчейн платформи искат да свалят от трона чрез собствените си опити за възнесение. Оттук и добре познатият термин – убиецът на Етериум – който често се прилага самостоятелно от амбициозни крипто-проекти, които искат да се надскочат.

Четете още: Изграждане на хибридни блокчейн/облачни приложения с Етериум, Гугъл Cloud и Chainlink

Тези удари досега не успяха да постигнат целта си. Изглежда обаче, че сега Етериум е нападнат на съвсем различен фронт от неочакван враг: Бинанс.

Обменът на криптовалути Бинанс очевидно отказва да листва нови токени в двойка с ETH на своята платформа. В някои случаи дори е премахнал някои ETH търговски двойки. Това се случва, докато Binance Chain продължава да привлича проектите, базирани на Етериум, да мигрират към нейния блокчейн – с обещанието за листване в борсата, което иначе никога не биха имали.

Дали Бинанс тихо се опитва да направи Етериум „не-крипто?“ Нека прегледаме наличните доказателства.

Бинанс става все по-студен към Етериум

Това са новите листвания за монети от предишните няколко месеца от официалният блог на Бинанс. През това време на борсата са добавени много нови монети. Някои от тях бяха пуснати на Binance Chain, а други се преместиха от Етериум.

Най-ранният пример е включването на Ontology Gas (ONG) на 15 февруари. Според съобщението стартираха двойките ONG/BNB, ONG/BTC и ONG/USDT.

Следващата регистрация на монетите е на 23 март, когато на борсата е вписан Celer Token (CELR) – проект Binance Launchpad. Отново, имаме CELR/BNB, CELR/BTC, и CELR/USDT търговски двойки.

Четете още: Как да накарате приятелката си да се интересува от криптовалутите?

Само имайте предвид, че Етериум е втората най-търгувана криптовалута (с изключение на Тетер) в света и съществува от много дълго време.

След това, ние имаме в списъка Cosmos (ATOM) на 28 април, където отново се стартира токен със същите BNB, BTC и USDT търговски двойки. Все още няма никакъв знак за Етериум, докато преминаваме през по-новите обяви до момента.

Отхвърляне на Етериум, приемане на новото

През цялото това време, всички тези нови листвания и все още няма следа от Етериум. Тъй като това е втората най-търгувана криптовалута в света, защо не бихте искали част от всичките тези търговски такси?

Но Бинанс не само е отказал да търгува с ETH за новоизброените монети, но дори е стигнал дотам, че да го премахне като опция. На 20 май Red Pulse Phoenix (PHX) (бившата платформа на NEO) мигрира към Binance Chain и веднага беше премахната двойкатаPHX/ETH.

Когато PHX беше преименуван в Red Pulse Phoenix Binance (PHB), той беше възобновен с нови търговски двойки, съгласно това съобщение:

„Освен това, Бинанс ще отвори търговията за двойките PHB/BNB, PHB/BTC, PHB/USDC, PHB/TUSD и PHB/PAX на 2019/05/24 04:00 (UTC). След като търговията се отвори, предишните PHX/BNB, PHX/BTC и PHX/ETH търговски двойки ще бъдат премахнати и изтрити. „

Всичко това идва шест месеца, след като ETH иконата, която се намираше на страницата за търговия на Бинанс, беше премахната и заменена с етикета „ALTS“ – означаващ като цяло аткоините.

Игра на война

Въпреки че очевидно е студен към Етериум, основателят и изпълнителният директор на Бинанс Чангпенг Жао отрича всякаква злоба от своя страна. Той заяви публично, че иска да види „Бинанс и Етериум“ „да растат заедно“.

Когато Жао беше обвинен, че стартирането на собствения децентрализиран обмен на Бинанс е предизвикателство за доминирането на Етериум в DEX, той отхвърли това твърдение:

Любезната публична личност на Чангпенг Жао е в рязък контраст с този на основателя на Етериум, Виталик Бутерин. От известно време Бутерин алармира за огромната централизация на властта чрез крипто-мега-борсите. Като най-голямата борса в света, Бинанс е основоположник на тази категория.

Четете още: В Китай обявиха ЕОС, Трон и Етериум за първите три криптовалути

Наскоро Бутерин спомена за внезапното премахване на Bitcoin SV (BSV) от Бинанс като един от най-силните примери за произволно изразяване на власт:

„Те поискаха големи такси за регистрация. Те влияят върху това кои монети печелят и губят, като решават кои търговски двойки да имат – така че е странно да критикуваме едното решение (делистинга), без да гледаме всички останали.

Мотив: Защо Бинанс би искала да е убиецът на Етериум?

Докато повечето не искат да размътват водате, Бутерин е един от малкото крипто личности, които открито критикуват таксите за регистрация на борсите. Бинанс не е посочен пряко. Въпреки това, обменът преди това е бил обвиняван за такъв подкуп от уважаван (не скъп) криптовалутен проект (Бинанс тогава отхвърли твърденията и оттогава започна да дарява таксите си за листинги на благотворителната си организация).

В миналото Бутерин осъди „кралската“ власт на тези търговски платформи. Той заяви през 2018 г.,че „се надява, че централизираните борси ще изгорят в ада“, добавяйки:

„Можем наистина да отнемем тази глупава кралска власт, която тези централизирани борси имат. Където имат тази способност да решат кои символи стават големи, като решат да ги листнат и след това да начисляват тези $10 милиона до $15 милиона. Колкото повече можем да избягаме от този свят и в нещо, което всъщност задоволява ценностите на откритостта и прозрачността, толкова по-добре. „

Може ли тихото изтриване на двойки от Етериум от платформата за търговия на Чангпенг Жао да бъде акт на дребно отмъщение в отговор на такива коментари? Може ли тихомълком Бинанс да се превръща в убиецът на Етериум?

Кралят е мъртъв; Да живее царят

Или може да е нещо много по-нечестно?

Стратегията: Дайте възможност на проектите да мигрират към Binance Chain, да им дадете сочни търговски двойки на най-голямата борса в света и да се възползвате от всички нови мрежови такси и такси за търговия.

Четете още: Новият стейбълкойн на Бинанс е сериозна заплаха за господството на Тетер

В същото време бавно удушавате достъпа до ETH търговски двойки и насочвате всички новоизброени символи към собствения си Бинанс Койн (BNB).

Вместо дребни обиди, това би изглеждало по-вероятно мотив за сегашното нападение. И разбира се, фондациите и компаниите, които стоят зад проектите, които мигрират към веригата на Бинанс, естествено трябва да бъдат наясно, че няма да им се дадат търговски двойки. Досега никой не е говорил публично за това.

Накратко, убиецът на Етериум наистина може да е тук, а името му е Бинанс.

Източник

2 Replies to “Убиецът на Етериум вече е тук – и името му е Бинанс

Leave a Reply