Търсенето на думата „Биткойн“ в Гугъл нараства

Търсенето на думата „Биткойн“ в Гугъл нараства

Дългогодишна спекулация е, че има силна зависимост между броя търсения в Google за „Bitcoin“ и цената на Bitcoin.

Ето защо крипто-ентусиастите започнаха да мислят, че Bitcoin е достигнал дъното, тъй като броят на търсенията от Google за термина „bitcoin“ най-накрая нарастна. Google Trends показва, че броят на търсенията в световен мащаб е най-високия от първата седмица на април до сега.

Тъй като Google Trends не показва действителния брой търсения, от диаграмата на Trends можем да видим, че глобалните търсения на „bitcoin“ вече са на около 17% от нивото, на което са били през третата седмица на декември 2017 г.

Ако си спомняте, тази седмица на декември Bitcoin скочи високо, почти достигайки $ 20,000 и достигайки най-високото си ниво точно преди мечият пазар от 2018 г. да започне.

От април 2018 г. обемът на търсенето е само 13%, до 8% от обема на търсенето през декември 2017 г.

Ригове за добив на криптовалути

Тъй като данните на Google Trends са глобални, те показват, че повечето търсения идват от Южна Африка, следвана от Холандия, Словения, Австралия и Гана. САЩ се показва на 13-т позиция в списъка с обем на търсенето.

Може да не е прекалено изненадващо да видим обема на търсене на Bitcoin да достигне 7-месечен връх, след като той се понижи до най-ниското си ниво от септември 2017 г. насам през изминалия уикенд. Погледнато по-дълбоко се вижда, че обемът на търсене за „bitcoin“ се е увеличил повече от два пъти на 24 ноември, което е денят, на който се е понижил под психологически важното ниво от $4000.

По време на писането на статията, Bitcoin се е възстановил от най-ниските си нива и се търгува на около $4,300, според данни от Coinmarketcap.com.

Нарастващият обем на търсене за Bitcoin може да е знак за нещата, които предстоят. През 2017 г. изследователят Willy Woo проведе проучване, показващо, че данните от Google Trends са полезни при намирането на спекулативни балони в цената на Bitcoin.

Той също така екстраполира, че периодите с висок обем на търсене са били показателни за балон в Bitcoin, докато ниският обем на търсенето е бил знак, че Bitcoin е в корекция и е подходящо време да се възползваме от финансовата възможност, представена от тази корекция.

Независимо дали това е вярно, то е предмет за вашата собствена интерпретация, но ако обемът на търсене за „bitcoin“ продължава да нараства, може да се опитаме да тестваме теорията, че цената на „bitcoin“ всъщност е корелирана с обема на търсене.

Източник

Leave a Reply