Три решения за крипто търговците, когато пазарите станат нестабилн

Биткойн (BTC) се завръща! Така е и с останалия пазар на криптовалута. Но връщането им също така възвести завръщането на пазарната нестабилност.

Докато опитните търговци се радват на движението на цените от 5 до 15% в рамките на деня, което им позволява да постигнат значителни дневни печалби,то не всички са толкова щастливи. За по-малко опитните търговци, рязкото покачване на променливостта може да създаде повече предизвикателства, отколкото възможности.

Но ако се чувствате изгубени, никога не се страхувайте! Ние сме тук, за да ви помогнем да разберете повече за три потенциално добавящи стойност решения за крипто трейдъри.

Научете какво представляват, как работят и – кой знае? Може би биха могли да ви помогнат, тъй като нестабилността на пазара на криптовалути продължава да се засилва.

Мултивалутна книга за поръчки на BTSE

BTSE, базираната на BVI платформа за обмен на цифрови активи и платформа за търговия с деривати, наскоро пусна книга с много валути, наречена All-In-One Orderbook. Неговите ръководители твърдят, че могат да позволят на търговците да правят поръчки в множество фиатни валути.

Книгите за криптовалутни размени обикновено обслужват една търговска двойка, като BTC / USD или ethereum (ETH) / tether (USDT), сдвояване, което е на цена в една базова валута. За международните търговци, базирани извън Съединените щати, това често означава конвертиране на тяхната фиатна валута в щатски долар или фиксиран долар, за да търгуват в най-ликвидните двойки за крипто търговия. В резултат на това международните търговци често губят пари от валутните си конверсии ,а с това и ценно време, когато става въпрос за поставяне на сделки, които искат да осъществят, когато се появи възможност.

Използвайки инструменти като All-In-One Orderbook,книга за поръчки на BTSE обаче, търговците могат да правят поръчки във фиатната валута на своята страна. Двигателят на платформата ще се опита да съответства на поръчката, като елиминира необходимостта от извършване на множество транзакции.

Опции за биткойн

Дериватите на биткойн са нарастващ пазар, тъй като най-популярната монета в света се превърна в мейнстрийм през 2017 г. Днес и институционалните, и инвеститорите на дребно могат да купуват и продават договори за опции на биткойн и други цифрови валути, за да хеджират рисковите си позиции и да осъществяват сделки .

По време на променливостта на крипто пазара, търговците на биткойни могат да използват опциите по два начина:

да хеджират големи рискови позиции

да заложат на променливостта.

Например, търговец, който се е наложил дълго над кошницата за криптоактиви, може да купи своите опции върху биткойн с шестмесечен срок на валидност и 10 000 щ.д. Това ефективно ще предпази загубите при търговията, ако пазарът се срине и биткойн падне под 10 000 щатски долара.

Ако пазарът продължи да се разраства, обаче, същият този търговец ще се възползва от увеличаването на пазарната стойност на своите позиции – и сега безполезната put- опция просто ще изтече.

Това би означавало, че търговецът губи само премията, която е платил , вместо да получи много по-тежък удар.

Точно обратното, опитен търговец на опции би могъл да използва тези на биткойн, за да заложи на нестабилността на пазара. Например, търговецът може да използва така наречените тактики на задушаване, ако вярва, че нестабилността на пазара вероятно ще се увеличи.

Задушването е стратегия за опции, която включва закупуване на call и put опция на един и същ базисен актив с две различни цени. Тази стратегия може да се окаже ефективна, когато очаквате пазарът да се движи агресивно, но не сте сигурни в посоката .

В случай на залагания с повишена нестабилност на крипто пазарите, даден търговец може да прибегне до т.нар. задушаване, използвайки биткойн и опциите с ударни цени от порядъка на 10 000 и 13 000 долара например.

Ако пазарът направи агресивна стъпка, една от възможностите им ще бъде „в парите“. И като такъв, търговецът ще генерира печалба , стига стойността да е по-висока от цената на другата опция.

Търговски ботове


За търговците, които искат да се възползват от възможностите, които предоставя повишената нестабилност на пазара, но не са сигурни, че искат да започнат активно да търгуват и извън позициите си, крипто търговските ботове могат да се окажат атрактивна опция.

Крипто търговският бот е софтуер, който позволява на търговците автоматично да изпълняват стратегии за търговия, без да е необходимо човешко взаимодействие от страна на търговеца.

Накратко, търговецът настройва бота, така че той да изпълнява конкретни действия въз основа на предварително определени точки от данни, като по същество автоматизира вашата търговска стратегия.

Например, пазарите за търговия на ботове са особено популярни на пазарите за криптовалута. Друг вид софтуер, наречен бот за средна ревизия, също се превръща в популярен избор сред много професионални търговци на криптовалута.

По време на висока променливост можете да разгърнете даден бот, за да се включите в технология, известна като „крипто скалпинг“- Стратегия за скалпиране ,която произтича от форекс търговията. Но в крипто света „ скалпирането “ се отнася до момента,в който търговците правят голям брой сделки въз основа на техническите показатели, за да генерират малки търговски печалби от печеливши сделки през целия ден.

Въпреки че може да не са за всички, търговските ботове могат да се окажат идеални за онези, които се опитват да си служат с такива крипто-стратегии за „ скалпиране “ . Те наистина могат да излязат на преден план във времена като тези – периоди с висока нестабилност на пазара.

Източник : https://cryptonews.com/exclusives/three-solutions-for-crypto-traders-when-markets-get-volatile-7488.htm

Leave a Reply