Трафикът на крипто борсите в Русия се е увеличил с над 5% на фона на пандемията

На фона на глобалната пандемия COVID-19 и опасенията от продължаващите карантини и нарастващата безработица, изглежда че все повече хора по света се обръщат към криптовалути, като Русия не е изключение.

Според данни на фирмата за киберсигурност Qrator Labs, хората в Русия стават все по-ангажирани с услугите за обмен на криптовалута на фона на продължаващото разпространение на коронавирус.

Трафикът, свързан с обмен на криптовалута, нараства с 5,56% в Русия

По-конкретно, трафикът на криптовалутните борси в Русия е скочил с 5,56% през последната седмица на март 2020 г. в сравнение със средните стойности за февруари, предполагаемо показва проучване на Qrator Labs. Позовавайки се на данни от проучването, руската информационна агенция RBC съобщи за новините на 13 април.

Както бе съобщено, Qrator Labs свързва нарастващия бройка с покачващия се интерес към валутните пазари. Освен това, руският трафик на чуждестранни борсови пазари също се е увеличил с около 3%, се отбелязва в доклада.

Четете още: Бразилската криптовалутна борса XDEX обявява пълно затваряне

Увеличаващият се трафик идва на фона на първата платена неработна седмица в Русия, която първоначално беше планирана от 28 март до 5 април като мярка за справяне с епидемията от коронавирус. В крайна сметка руският президент Владимир Путин удължи националната „неработна седмица“ на Русия до 30 април.

Съобщава се, че DDoS атаките срещу криптовалутните борси са скочили с 486%

Наред със забележителния скок на трафик, свързан с обмен на криптовалута в Русия, Qrator Labs сигнализира за мащабен ръст на атаки за отказ на услуга (DDoS) на борсите за криптовалути. Според доклада, количеството DDoS атаки на платформи на борси за криптовалути скочи до 486% през същия период.

Данните на Qrator Labs за коронавирусния крипто трафик в Русия може да допринесат за набиране на доказателства за очевидното положително въздействие на пандемията върху глобалните крипто пазари. Както Cointelegraph съобщи, през март интересът към закупуването на биткойн достигна най-високите си нива от юли 2019 г., според данните от тенденциите на търсене с Google.

На 12 април Камерън Уинклевосс, съосновател на основната криптовалутна борса Gemini, направи още една забележка относно значението на Covid-19 за биткойн и неговите потребители, твърдейки, че биткойн ще види историческа „точка на пречупване“ през живота си благодарение на коронавирус.

Източник

Leave a Reply